Certificeret boligadvokat, Jan Schøtt-Petersen. Rådgivning af køb og salg

Er du BOLIGkøber?

Du kan vælge at lade en certificeret BOLIGadvokat hjælpe dig med alle led i bolighandlen ex. besigtigelse, vurdering, prisforhandling, gennemgang og rådgivning om dokumenterne og deres indhold og betydning, finansiering, skødeskrivning m.v. Hvis du kun har brug for hjælp fra BOLIGadvokaten i mere begrænset omfang kan dette naturligvis også aftales.

I det følgende kan du læse mere om alt det, som medlemmerne fra Danske BOLIGadvokater kan hjælpe dig med, hvis du vil købe ny bolig.

Begynd eventuelt med et uforpligtende gratis formøde – telefonisk eller personligt – og hør mere om køberrådgivning.



Nyttig viden til dig der overvejer at købe ejendom

At købe bolig er blandt de største økonomiske dispositioner, man kan foretage sig som forbruger. Næsten alle har behov for at låne penge til et boligkøb.

En certificeret BOLIGadvokat gennemgår din økonomi og giver dig svar på:

  • om du kan skaffe det nødvendige kontantbeløb til udbetaling,
  • om din økonomi kan bære de løbende udgifter til afdrag, renter, skat, vedligeholdelse m.v.,
  • om du kan godkendes som låntager i banker og kreditforeninger, de skattemæssige spørgsmål som handlen giver anledning til.

Når du har fået overblik over dit økonomiske råderum, kan du få belyst de muligheder, du har for at sikre dig selv og din familie.

Ved anskaffelse af en bolig kan det i mange tilfælde være fornuftigt at oprette testamente, udfærdige sameje-overenskomst, oprette ægtepagt osv. Også dette kan din certificerede BOLIGadvokat være behjælpelig med.

Den, der sælger et hus eller en ejerlejlighed, er ofte repræsenteret af en ejendomsmægler. Ejendomsmæglerens opgave er at sælge boliger.

Din certificerede BOLIGadvokat hjælper dig med at forhandle med sælgeren eller ejendomsmægleren og vejleder dig om, hvorvidt den krævede kontantpris for boligen er rimelig.

I sådan en situation kan advokaten udnytte sit lokalkendskab, sin viden om tidligere ejendomshandler og de foreliggende oplysninger om den konkrete ejendoms størrelse, vedligeholdelse osv.

Hvis du ønsker det, kan advokatens rådgivning om prisen ske på grundlag af en besigtigelse af boligen

Lang transport mellem hjem og arbejde kan være både dyr og besværlig.

Beliggenheden af skoler, institutioner, indkøbsmuligheder m.v. kan også spille en stor rolle for, om du finder dig til rette i din nye bolig.

En certificeret BOLIGadvokat hjælper dig med at bedømme prisen i forhold til boligens anvendelighed for netop dig.

Underskrift på et købstilbud er normalt bindende. Det er derfor altid en god idé at lade en certificeret BOLIGadvokat gennemse købsaftalen, inden du skriver under.

Du kan dog også bede om, at der i købsaftalen indsættes et såkaldt advokatforbehold. På den måde vil du få mulighed for at overveje købet på ny, efter at du har hørt advokatens syn på sagen. Beslutter du herefter, at du alligevel ikke ønsker at købe, koster det dig ikke andet end advokatens salær.

Herudover har du en fortrydelsesret på 6 hverdage. Hvis du benytter dig af denne skal du imidlertid betale 1% af købesummen til sælger som kompensation.

Som oftest har sælger fået udarbejdet en tilstandsrapport samt en elinstallationsrapport, som siger noget om ejendommens ”sundhedstilstand”.

En certificeret BOLIGadvokat vejleder dig om indholdet af rapporterne og hjælper dig med at vurdere, om der er særlige forhold som bør belyses nærmere. I en række tilfælde kan det være en fordel for dig at få din egen byggesagkyndige til at gå huset igennem. Din certificerede BOLIGadvokat kan derfor vejlede dig om det eventuelle behov for dette set i lyset af de foreliggende rapporter.

Du skal ligeledes kende de fulde konsekvenser af din beslutning vedrørende ejerskifteforsikring, navnlig om muligheden for at rejse krav mod forsikringsselskabet eller andre, hvis der viser sig at være mangler ved ejendommen, når du er flyttet ind.

En certificeret BOLIGadvokat vurderer herudover, om der er behov for at indhente et alternativt tilbud på en ejerskifteforsikring.

Loven kræver, at enhver ejerbolig er omfattet af en brandforsikring. Herudover skal du overveje forskellige andre typer forsikringer såsom husforsikring, bygningskaskoforsikring, ejerskifteforsikring og indboforsikring.

En certificeret BOLIGadvokat gennemgår ejendommens forsikringsforhold og vejleder dig om hvilke forsikringer, der bør tegnes.

En certificeret BOLIGadvokat vejleder dig om reglerne for energimærkning og energiplan.

Der gælder en særlig lov om fremme af energi- og vandbesparelser i bygninger, som stiller særlige krav til en boligsælger.

En certificeret BOLIGadvokat orienterer dig om eventuelle forureningsproblemer og andre miljøforhold, herunder om der er noteret et affaldsdepot på den ejendom, du vil købe. Sådanne forhold kan spille en stor rolle, både for ejendommens pris og for muligheden for at sælge den videre på et senere tidspunkt.

Finansieringen af din bolig skal tilpasses din økonomi. En certificeret BOLIGadvokat giver dig råd om, hvordan du bedst sammensætter en finansiering, som passer til din bolig og din økonomi.

En certificeret BOLIGadvokat rådgiver dig om, hvad der er den mest fordelagtige form for finansiering af boligen. Du vil bl.a. blive vejledt om fordele og ulemper ved de forskellige lånetyper.

En certificeret BOLIGadvokat vil hjælpe dig med at få overblik over de mange muligheder og dermed ruste dig godt til dialogen med bank og realkreditinstitut.

En certificeret BOLIGadvokat vil også redegøre for de skattemæssige forhold i forbindelse med valg af lån.

Det er værd at vide, at Danske BOLIGadvokater ikke må modtage provisioner fra eksempelvis pengeinstitutter, realkreditinstitutter, pantebrevsselskaber og forsikringsselskaber. Derfor kan en certificeret BOLIGadvokat altid give dig et helt uvildigt råd om den bedste løsning.

Som køber skal du tage stilling til om du vil kurssikre dine lån. En certificeret BOLIGadvokat rådgiver om fordele og ulemper i din situation.

Gennem et tal-eksempel får du overblik over de økonomiske konsekvenser af manglende kurssikring ved en ugunstig kursudvikling.

En certificeret BOLIGadvokat er din garant for, at ejendommens tilstand med hensyn til servitutter, byrder og hæftelser er i overensstemmelse med, hvad der fremgår af salgsopstillingen eller andre oplysninger, du har fået af sælgeren.

En certificeret BOLIGadvokat gennemgår udkastet til købsaftale og de andre dokumenter med henblik på at sikre, at købsaftalen er udformet på en betryggende måde for dig.

Advokaten deltager i forhandlinger med sælgeren om den nærmere udformning af købsaftalen.

En certificeret BOLIGadvokat klarer papirgangen i forbindelse med ejendomshandelen, herunder:

  • Udarbejdelse af skødet
  • Udarbejdelse af refusionsopgørelse – med fordeling af de udgifter sælgeren skal betale, og de udgifter, den nye ejer skal bære
  • Udarbejdelse af sælgerpantebrev, hvis et sådant skal udstedes (du kan i stedet vælge at indfri sælgerpantebrevet og i stedet betale en højere udbetaling)
  • Tinglysning af dokumenter
  • Frigivelse af købesummen og afslutning af handelen

Såfremt skødet kommer tilbage fra Tinglysningskontoret med en retsanmærkning, sørger din certificerede BOLIGadvokat for, at sælger bringer det pågældende forhold i orden, inden købesummen frigives. Derefter får du et skøde, der er frit for anmærkninger.

Anskaffelse af en ny bolig kan ofte være en meget god anledning til at vurdere om man har sikret sig selv og sin famlie godt nok økonomisk. Mange vælger at leve “papirløst” og en del har børn fra et tidligere forhold. Dette kan gøre det ekstra nødvendigt at få klarlagt, hvad der skal ske, såfremt uheldet er ude.

Det er derfor en god ide at få en certificeret BOLIGadvokat til at rådgive om behovet for testamenter, samejeoverenskomster, ægtepagter m.v.

Kvalitetskontrol
Når du vælger at antage en certificeret BOLIGadvokat, skal du også kunne være sikker på, at du får en rådgivning og bistand, som svarer til det, BOLIGadvokaten lover. Danske BOLIGadvokater har derfor etableret et kontrolsystem, som skal sikre, at BOLIGadvokaterne lever op til de krav, du som forbruger med rette kan stille til din advokat.

Etik
Alle snakker om etik, men afgørende er om du får en reel sikkerhed for en god og fair behandling. Alle medlemmer af Danske BOLIGadvokater har forpligtet sig til at følge etiske retningslinier, som er udarbejdet sammen med Forbrugerrådet og Advokatsamfundet. Formålet med disse retningslinier er at sikre, at du som forbruger får uvildig rådgivning af høj kvalitet. Du kan finde de etiske retningslinier på denne hjemmeside.





Sidste nyt

22.11.2023
Boligkøbere famler i blinde

Mange boligkøbere har ringe viden, når de står i et køb. Det viser en undersøgelse fra Danske BOLIGadvokater.
Læs mere

09.11.2023
Kasketforvirring på boligmarkedet

Hvert år i oktober udkommer en troværdighedsanalyse, som ranglister en række brancher og fagområder mod hinanden. På boligmarkedet placerer aktørerne sig ret forskelligt, og det peger ifølge Danske BOLIGadvokater på en problematik.
Læs mere

31.10.2023
Overdrag din ejendom til dine børn inden nytår og få skatterabat

Går du i overvejelser om at overdrage en ejendom til din børn, kan det betale sig at gøre det i løbet af de næste par måneder.
Læs mere

12.10.2023
PAS PÅ: Kampen om studieboligerne er i gang

Studietiden er godt i gang, og det samme er kampen for at finde en god og helst billig andelsbolig. Hvert år bliver mange unge lokket af en lav husleje og vælger bolig i panik.
Læs mere

19.09.2023
Olietanke forurener stadig – risiko for at boligkøbere hænger på regningen

Ifølge Danmarks Statistik findes der cirka 200.000 olietanke i Danmark. Sker der et olieudslip, kan det blive en dyr affære, hvis olietanken og rørsystemet ikke lever op til de fastsatte regler og krav. I så fald skal køber selv betale for at få fjernet den forurening, der er opstået.
Læs mere

19.06.2023
Stop lappeløsningerne og levér retvisende ejendomsvurderinger

I løbet af 2023 ruller staten de nye ejendomsvurderinger ud over hele landet. En vurdering, der baserer sig på ukorrekt data og med eventuelle efteropkrævninger eller udbetalinger til boligejere - også selvom de ikke har ejet ejendommen i dele eller hele udligningsperioden.
Læs mere

01.06.2023
Undgå at vurderingskaos rammer din boligøkonomi

Danske BOLIGadvokater er stærkt utilfredse med Skatteministerens svar og holdning til de mange negative effekter af den mangelfulde implementering af nyt ejendomsvurderingssystem
Læs mere

21.02.2023
Intetanende boligkøbere stod tilbage med tomme lommer og byggegrunde efter byggekonkurs

DR’s ’’Kontant’’ præsenterer seneste eksempel på et konkursramt byggefirma, der har efterladt intetanende forbrugere uden hverken drømmebolig eller deres penge. Det nuværende marked har fået mange bygge- og typehusfirmaet i knæ og skaber et risikofyldt farvand for forbrugere, som risikerer at komme i klemme. Grundig forberedelse i samarbejde med en advokat er nøglen til større sikkerhed, udtaler Danske BOLIGadvokater.
Læs mere

31.01.2023
Lokalplaner og servitutter kan spænde ben for boligdrømmen – selv flere år efter boligkøbet

Lokalplaner og servitutter kan være en klods om benet, når drømmeboligen skal realiseres. Mange boligkøbere ikke er tilstrækkeligt godt oplyst om gældende servitutter og lokalplaner, der kan være begrænsende for både ejendommens anvendelse, udseende og købers råderet. Søg uvildig juridisk rådgivning, inden købsaftalen underskrives, lyder rådet fra Danske BOLIGadvokater.
Læs mere

19.12.2022
Større sikkerhed og mere for pengene hos en certificeret BOLIGadvokat

Særligt førstegangskøbere fravælger ofte en advokat, når de skal ud på boligmarkedet. Ofte til fordel for køberrådgivere. Men det er at snyde sig selv, mener Danske BOLIGadvokater, som påpeger, at salæret til en køberrådgiver i mange tilfælde er det samme eller større end salæret til en advokat, der kan yde uafhængig rådgivning om både jura, økonomi og med bred praktisk erfaring om boligkøb.
Læs mere

06.12.2022
Pas på ejendomsmæglerfælden – hold øje med unødvendige udgifter

Man bør altid holde et vågent øje med de mange forskellige udgifter, der er forbundet med at sælge sin bolig hos en ejendomsmægler. Gebyret for indhentning af en ejendomsdatarapport koster f.eks. ofte det firdobbelte. Fortjenesten ryger direkte i lommen på mægler.
Læs mere

23.11.2022
Vælg advokatforbeholdet til og spar penge

Antallet af førstegangskøbere, der vælger advokatforbeholdet til, er få sammenlignet med anden- og tredjegangskøbere. Fravalget af juridisk rådgivning kan dog blive en dyr fornøjelse, hvis der dukker uforudsete overraskelser op efter købsaftalen er underskrevet. Et advokatforbehold giver boligkøbere en gratis mulighed for at fortryde.
Læs mere

07.11.2022
Inflation og stigende materialepriser tvinger flere typehusfirmaer i knæ. Det kan få konsekvenser for boligkøberne.

De seneste år har mange danskere valgt at samarbejde med et typehusfirma, når drømmen om en ny bolig skal realiseres. Den seneste tids prisstigninger giver dog mange typehusfirmaer problemer med at holde sig oven vande. Som husbygger bør man nøje overveje alle tænkelige scenarier, advarer Danske BOLIGadvokater. Både før, under og efter selve byggeprocessen.
Læs mere

24.10.2022
Inflation og renter på himmelflugt: Sådan bør boligejere forholde sig til lån og omlægning

Inflation og renter forventes at fortsætte deres himmelflugt. For mange boligejere kan det være en fordel at omlægge realkreditlånet for at stå bedst muligt i en tid, hvor alting bliver dyrere.
Læs mere

03.10.2022
Forstå forskellen på køberrådgivere og BOLIGadvokater – så er du bedre dækket ind

Der stilles ikke store krav til titlen som køberrådgiver. Enhver kan tilbyde køberrådgivning uanset faglig baggrund, og man skal som forbruger være på vagt, når man søger hjælp til boligkøbet. De manglende krav resulterer i flere køberrådgivere, der mangler juridisk og praktisk viden om boligkøb.
Læs mere


Læs alle nyheder >>

Alliance Advokater Helsingør

Søndre Strandvej 40
3000 Helsingør

T: 49 21 97 00
E: jsp@alliance3000.dk
H: www.allianceadvokater-helsingør.dk

Åbningstider

Mandag-torsdag
09:00-16:00
Fredag
09:00-15:00


Sidste nyt

22.11.2023
Boligkøbere famler i blinde

Mange boligkøbere har ringe viden, når de står i et køb. Det viser en undersøgelse fra Danske BOLIGadvokater.
Læs mere

09.11.2023
Kasketforvirring på boligmarkedet

Hvert år i oktober udkommer en troværdighedsanalyse, som ranglister en række brancher og fagområder mod hinanden. På boligmarkedet placerer aktørerne sig ret forskelligt, og det peger ifølge Danske BOLIGadvokater på en problematik.
Læs mere

31.10.2023
Overdrag din ejendom til dine børn inden nytår og få skatterabat

Går du i overvejelser om at overdrage en ejendom til din børn, kan det betale sig at gøre det i løbet af de næste par måneder.
Læs mere

12.10.2023
PAS PÅ: Kampen om studieboligerne er i gang

Studietiden er godt i gang, og det samme er kampen for at finde en god og helst billig andelsbolig. Hvert år bliver mange unge lokket af en lav husleje og vælger bolig i panik.
Læs mere

19.09.2023
Olietanke forurener stadig – risiko for at boligkøbere hænger på regningen

Ifølge Danmarks Statistik findes der cirka 200.000 olietanke i Danmark. Sker der et olieudslip, kan det blive en dyr affære, hvis olietanken og rørsystemet ikke lever op til de fastsatte regler og krav. I så fald skal køber selv betale for at få fjernet den forurening, der er opstået.
Læs mere


Læs alle nyheder