Pressemeddelelser

Tilstandsrapport og ejerskifteforsikring er boligkøbernes fundament – men fyldt med fejl og uforståelige betingelser
Når man køber hus eller fritidshus, får man udleveret rigtig mange dokumenter, heriblandt en tilstandsrapport og et tilbud om en ejerskifteforsikring. Ved huskøb får man også en el-eftersynsrapport. Man skal derfor som huskøber forholde sig til indholdet i dokumenterne, ligesom man skal træffe beslutning om tegning af en ejerskifteforsikring. På tilsvarende vis skal man gøre sig klart, hvad konsekvenserne er, hvis rapporterne ikke er retvisende og forsikringstilbuddet ugennemskueligt.

Sommeren sætter ekstra skub i boligsalget
Det gode vejr får mange til at forelske sig hovedkulds i en bolig, og købsaftalen underskrives måske lidt for hurtigt.

Justitsministeriet skal op i gear – der skal findes en løsning, så nybagte husejere ikke efterlades i forsikringskaos fordi ejerskifteforsikringen er ugennemskuelig
Det er nu 2 år siden at Danske BOLIGadvokater, Forsikring & Pension, Forbrugerrådet Tænk og Dansk Ejendomsmæglerforening var samlet på Christiansborg, for at få igangsat arbejdet med en ny og tidssvarende model for ejerskifteforsikring.

Forældrekøbslejligheder bliver til aktive erhvervsvirksomheder
Lovforslag behandles inden sommeren og giver forældre mulighed for at udskyde skat af overskuddet ved salg. Loven vil have tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2025.

Hver 6. boligejer har oplevet vandskader i boligen på grund af vejret
I takt med mere ekstremt vejr og hyppige oversvømmelser, er klimasikring rykket ind på boligejernes radar. Alene i 2023 meldte forsikringsbranchen om godt 22.000 klimavandskader til en værdi på 3 mia. kroner.

Klimaforandringer påvirker boligmarkedet i Danmark
Klimaforandringer påvirker boligmarkedet mere end nogensinde før. Hver 6. boligejer har oplevet vandskader i boligen i forbindelse med vejret, og i takt med en stigende tendens for ekstremt vejr og hyppige oversvømmelser, er klimasikring rykket ind på boligejernes radar. Alene i 2023 meldte forsikringsbranchen om godt 22.000 klimavandskader til en erstatningsværdi på 3 mia. kroner.

Forelsket i en bolig? Pas på disse klassiske fejl som førstegangskøber!
Du har fundet drømmeboligen. Hjertet siger JA – men hvad med juraen?

Ulovlige badeværelser er et udbredt problem i andelsboliger
Antallet af tvister om mangler ved køb af andelsboliger har været klart stigende over de seneste år, og én af gengangerne er badeværelser. Mange vælger at prøve deres sag ved domstolene, og det kan ende ud med en betragtelig erstatning til køber.

Danske BOLIGadvokaters formand mødte i dag Justitsministeren med en ny og mere tidssvarende model for ejerskifteforsikring

Asbest handler om både sundhed og jura – sørg for at din bolig har en ren ”straffeattest” – få overblik over regler, bøder, tilskud og BBR
Asbesttages levetid på 40-60 år har sammen med nye regler sat gang i udskiftningen. De nye regler for håndtering af asbestholdige tage, træder i kraft 1. januar 2025. Reglerne udfordrer både køber og sælger i en bolighandel, for hvem hænger på ansvaret for asbest i nærmiljøet.

Fællesskabet og flertallet bestemmer i andelsforeningens demokrati
Fællesskabet er blevet populært på boligmarkedet, og ønsket om fællesskab, frihed og deleøkonomi er medvirkende til den stigende interesse for andelsboligen. Fællesskabet er nemlig kernen i andelstanken, og bygger på ideen om, at sammen kan vi mest.

Hver 6. dansker kæmper med fugt og skimmelsvamp
Det seneste år har været det vådeste DMI nogensinde har registreret, og de store mængder regn giver den skumle skimmel gode betingelser for at slå sig løs hos danske boligejere – særligt i små lejligheder.

Pas på når gør-det-selv-folket har renoveret andelsboligen
Andelsboliger kan være en god vej ind på boligmarkedet. De er ofte billigere, men der er detaljer, du som køber skal holde øje med – bl.a. de udbredte og ofte udokumenterede gør-det-selv-projekter.

Ulovlig el er et udbredt problem i andelsboliger
Andelsboliger kan være en god vej ind på boligmarkedet. De er ofte billigere, men der er detaljer, du som køber skal holde øje med – bl.a. er ulovlig el et udbredt problem, som desuden kan være svært at opdage, da installationer kan gemme sig i vægge og lofter.

Forstå din boligs personlighed, inden du skriver under
Når du står over for at købe en bolig, er det afgørende at forstå huset – alder, tilstand og vedligeholdelsesbehov – både nu og i fremtiden. En tilstandsrapport giver dig en generel vurdering af husets helbred, og en vigtig del af denne rapport er hustypebeskrivelserne, som er afgørende at få indsigt i.

Pas på bolighandlens kommisionshajer
Står du foran en bolighandel, opfordrer Danske BOLIGadvokater til, at du er ekstra opmærksom, når det kommer til ejendomsmæglerens anbefalinger af specifikke forsikringer, el-aftaler, kreditforening eller køberrådgivning. De gavner ikke nødvendigvis dig som køber.