Pressemeddelelser
Forstå din boligs personlighed, inden du skriver under
Når du står over for at købe en bolig, er det afgørende at forstå huset – alder, tilstand og vedligeholdelsesbehov – både nu og i fremtiden. En tilstandsrapport giver dig en generel vurdering af husets helbred, og en vigtig del af denne rapport er hustypebeskrivelserne, som er afgørende at få indsigt i.
Pas på bolighandlens kommisionshajer
Står du foran en bolighandel, opfordrer Danske BOLIGadvokater til, at du er ekstra opmærksom, når det kommer til ejendomsmæglerens anbefalinger af specifikke forsikringer, el-aftaler, kreditforening eller køberrådgivning. De gavner ikke nødvendigvis dig som køber.
De vigtigste råd inden du får nøglerne til dit splinternye hjem
Danske BOLIGadvokater har udgivet en håndbog, der guider dig gennem hele processen med at købe en projektbolig. Her er de vigtigste råd til, når du (næsten) står med nøglerne til dit nye hjem.
Mens du venter på, at dit nye hjem bliver bygget færdigt
En ny bolig i et projektbyggeri, er en bolig, der endnu ikke findes, og hvor du derfor ikke kan sammenholde salgsopstillingen med virkeligheden. Derfor er der al mulig grund til at følge byggeprocessen tæt. Danske BOLIGadvokater har udgivet en håndbog, der guider dig gennem ventetiden.
Nyt netværk for unge boligadvokater
Et netværk af yngre boligadvokater skal sikre, at der også i fremtiden – og i flere dele af Danmark – vil være advokater, der kan hjælpe boligkøbere igennem de mange juridiske faldgruber. Netværket er lanceret af Danske BOLIGadvokater.
Boligejere i chok efter opkrævning af ejendomsskat
Telefonerne kimer hos landets boligadvokater med spørgsmål som: ”Hvad skal jeg gøre? Jeg har fået en gigantisk opkrævning og kan ikke forstå, at jeg skal betale så meget i ejendomsskat”. Det er efterregulering af ejendomsskat fra 2021, 2022 og 2023, der bringer boligejerne i chok.
Vær vågen inden du sætter underskriften på projektboligen
Når du køber en ny bolig, der er en del af et projektbyggeri, rejser det nogle helt andre spørgsmål, end hvis du var på udkig efter en bolig, der allerede er bygget. Danske BOLIGadvokater har netop udgivet en håndbog, der guider dig gennem hele processen. For hvad kan du egentlig selv gøre for at få succes med købet?
Ny håndbog guider forbrugere, der køber projektbolig
At købe en helt ny bolig, der er en del af et projektbyggeri, giver en masse fordele, men det kan også skabe udfordringer, skuffelse og oplevelsen af at have købt katten i sækken. Danske BOLIGadvokater har netop udgivet en ny håndbog til forbrugere, der har en projektbolig i kikkerten.
INVITATION TIL PRESSEMØDE I DAG KL. 15.00
I dag lanceres ny håndbog til købere af projektbolig Tid: Mandag den 17. juni kl. 15 Sted: BLOX, Bryghuspladsen, 1473 København V Arena Space der er lokaliseret på 3. sal i åben forbindelse med Members Lounge
Få styr på dine ejendomsdata og undgå unødige udgifter
Som boligejer har du ansvar både for at indberette data om din ejendom og desuden sikre at oplysningerne fra kommunen, som også har indberetningspligt, er korrekte.
Din nye bolig er rammen om dit nye liv – en sandhed som mange boligkøbere overser, når de køber drømmebolig
Mange boligkøbere stirrer sig blinde på boligens fysiske kvaliteter, når de er på jagt efter et nyt hjem. Ifølge Danske BOLIGadvokater skal man også holde sig for øje, at der er mange faktorer, der ændrer sig, når man flytter.
Genvalg til bestyrelsen i Danske BOLIGadvokater
I forbindelse med en netop overstået og vellykket generalforsamling blev alle seks medlemmer af bestyrelsen i Danske BOLIGadvokater genvalgt. Niels Erlandsen fortsætter som formand og Tina Bach som næstformand.
Gemt eller glemt – olietanke spøger stadig
Hvordan mon huset blev opvarmet før 1970? Selvom der ikke står oplysninger angivet i ejendommens dokumenter, så skal man være ekstra opmærksom på, om der har været en olietank på grunden, når man køber hus fra før netop det årstal.
God udsigt: God investering eller dyr affære?
Tiden omkring påskeferie og sommerferie er de perioder, hvor der handles flest sommerhuse, og mange tiltrækkes af en kystnær beliggenhed. Den gode udsigt er også med til at sikre din investering, hvis du tænker dig om, før du skriver under.
Brændeovn, bøder og særregler udfordrer boligkøberne
Alle boligkøbere skal oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig – og er den fra før 2003, skal den skrottes eller udskiftes. Ellers vanker der bøder. Der kan være kommunale særregler – fx at brændeovne før 2008 skal skrottes, hvis boligen ligger i et område med fjernvarme eller naturgas.
Pas på med asbest i de populære 60’er -og 70’er-huse
Huse fra 60’erne og 70’erne er populære, fordi de ofte har en god rumfordeling og masser af kvadratmeter, men som boligkøber skal du holde dig for øje, om der er anvendt asbest. Der er skrappe krav til både nedtagning og bortskaffelse.