Ny tendens: Forældre sender deres børn til BOLIGadvokat | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Ny tendens: Forældre sender deres børn til BOLIGadvokat

Hvordan beskytter man sine børn og svigerbørn imod bolighandlens dyre faldgruber? Man sætter et advokatforbehold i købsaftalen og sender dem til BOLIGadvokat. Danske BOLIGadvokater oplever stigende opbakning fra forældre til førstegangskøbere.

”Forældre ønsker naturligvis, at det skal gå deres børn og svigerbørn godt. – Især når de kaster sig ud i boligmarkedets mudrede vande. Ofte er det forældrenes egne dyre fejltagelser på boligmarkedet, der får dem til at sende børnene til os. Indimellem deltager forældrene endda i mødet. Det er en spændende tendens, som vi regner med bliver endnu mere udtalt i fremtiden”, udtaler Tina Bach, bestyrelsesmedlem i Danske BOLIGadvokater.

Advokatforbeholdet er afgørende

Første skridt til at hjælpe sine børn til en tryg bolighandel består i at få sat et advokatforbehold ind i købsaftalen. Advokatforbeholdet påpeger, at købet kun er en realitet, hvis købers BOLIGadvokat godkender handlen.

”Hvis vi som BOLIGadvokater skal have en chance for at hjælpe køber, er det afgørende, at der er indføjet et advokatforbehold i købsaftalen. Ellers sidder køber desværre i saksen”, udtaler Tina Bach.

BOLIGadvokaten støtter købers interesser

Har man som køber husket et advokatforbehold, kan man derimod nyde godt af den research og rådgivning, som BOLIGadvokaten kan give, og det kan spare en for både mange penge og mange ubehagelige overraskelser.

”Vi havde f.eks. et ungt par, der ville købe en ejerlejlighed i København. Alt så fint ud i salgsopstillingen. Da vi tjekkede ejerlejlighedsskemaet, viste det sig imidlertid, at der var en kommende ret stor udgift til udskiftning af ejendommens faldstammer, som parret ikke var blevet informeret om. Det gav os mulighed for at forhandle prisen”, fortæller Tina Bach.

Hun påpeger, at man som køber bør betragte den professionelle uafhængige rådgivning fra en BOLIGadvokat som en nødvendig research af alle forhold omkring bolighandlen, herunder en grundig gennemgang af alle dokumenter, servitutter, rapporter osv. Samtidig gennemgås den optimale finansiering, ligesom BOLIGadvokaten kan hjælpe med at forhandle en fair pris på ejendommen.


TILBAGE