Norge overvejer dansk ejerskiftemodel | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Norge overvejer dansk ejerskiftemodel

Formanden for Danske BOLIGadvokater, Jan Schøtt-Petersen, er i disse dage inviteret til Norge af Forbrukerrådet. Anledningen er, at det norske Forbrukerråd netop har publiceret en rapport, som tager pulsen på ejerskifte- og boligkøberforsikring i Norge. Jan Schøtt-Petersen skal mødes med norske politikere og fagfolk på boligmarkedet for at inspirere og bidrage med Danske BOLIGadvokaters erfaringer.

Rapporten, der er led i Forbrukerrådets indsats for at få etableret en ejerskifteforsikringsordning, som ligner den danske, konkluderer, at norske boligkøbere ofte er de store tabere med forsikringsordningen, som den er i dag. Ordningen giver ifølge Jan Schøtt-Petersen dårlig forbrugerbeskyttelse og opfordrer til konflikt, fordi sikringen af købere og sælgere helt og holdent overlades til forsikringsselskaberne:

– Når man ikke har noen enhetlig lovregulering rundt bolighandelen, så blir det vill vest-forhold, og opp til de enkelte forsikringsselskapene å tilby ett eller annet forsikringsprodukt til kjøperne og selgerne av fast eiendom, siger Jan Schøtt-Petersen til www.nrk.no. Læs artiklen her: – Vill vest-forhold rundt bolighandelen (15. marts 2017, nrk.no).

Læs mere og hent rapporten på forbrukerradet.no

 


TILBAGE