Villa solgt til anden køber | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Villa solgt til anden køber

18.09.2018 15:36:10

 

Spørgsmål:

Efter forhandling ender vi som købere med at få mundtlig aftale om pris og overtagelsesdag på villa. Aftalen blev bekræftiget pr telefon, ved at mægler ringer os op. Mægler sender salgsopstilling i går tirsdag, vi møder frem som aftalt i dag formiddag og skriver under. Sælger har ikke skrevet under. Mægler oplyser at anden køber er kommet til. Sidst på eftermiddagen ringer mægler og siger, at den anden køber har købt huset. Vi føler os snydt og misbrugt. Hvorfor skulle vi komme og skrive under? Har mægler handlet forkert eller “ulovligt”? Håber I kan hjælpe.

Svar:

Kære spørger

Det er forståeligt, at I er frustreret. Det virker som om, at ejendomsmægleren kunne have håndteret situationen bedre.

Der er dog umiddelbart ikke noget at bebrejde ejendomsmægleren. Det er sædvanligt, når en køber fremsætter et seriøst bud på en ejendom, at ejendomsmægleren sørger for udarbejdelse af en købsaftale til købers underskrift. I købsaftalen fremgår det også udtrykkeligt, at købsaftalen med købers underskrift er at betragte som et købstilbud til sælger, som gælder 8 dage. Sælger har således en betænkningstid til at beslutte, om sælger vil skrive under på købsaftalen og dermed acceptere købstilbuddet.

I jeres sag har sælger tilsyneladende i sin betænkningstid fået et bedre tilbud fra en anden køber og har derfor valgt ikke at acceptere jeres tilbud.

Det er dog min erfaring, at sådanne situationer ikke opstår så tit. I har således blot været uheldige, at der har meldt sig en anden køber på banen, inden sælger har nået at underskrive købsaftale med jer.

Med venlig hilsen / Best regards

Henrik Palmkvist
Danske Boligadvokater, København


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse