Vedligeholdelse/ færdiggørelse af asfaltvej | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Vedligeholdelse/ færdiggørelse af asfaltvej

15.02.2019 07:54:40

 

Spørgsmål:

Hej, Jeg håber I kan hjælpe mig med opklaringen af en lidt irriterende sag. Jeg bor på en privat villavej. Vejen er belagt med asfalt. Men der er intet slidlag på asfalten, og fagmænd siger, at vejen ikke er lavet færdig. Sælgeren af grundene og dermed også vejen siger, at han har betalt landinspektøren for at bistå med hele ansvaret for etableringen af vejen og salget af grundene på vejen. Det uheldige er, at landinspektøren døde for 2-3 år siden, og dermed kan han ikke hjælpe med at afklare dette. Ejeren bliver ved med at fastholde, at han har betalt for det, han skal. Men vores udfordring er, at vi ikke ved, om der reelt set er lavet det, der skal laves. Og når vi spørger ejeren, giver han altid samme kommentar, nemlig at han har betalt for det, han skal.

Vores (grundejernes) udfordring er, at vi ikke kan finde noget officielt sted, hvor der står, at der SKAL et slidlag på. I vores købsaftaler står der ikke, hvad asfaltvejen består af, blot står der “udgift til vej”. Men her er der ikke nævnt andet omkring, hvad vejen består eller skal bestå af. I lokalplanen står der heller ikke nævnt, hvad vejen skal bestå af, for at den er færdiggjort. Vi har undersøgt, hvad det vil koste at få slidlag på vejen, og det vil løbe op i mindst 500.000,00 kr. Vi bor på på en nyere vej, hvor der endnu ikke er bebygget på alle grunde. Derfor giver det god mening, hvis man ikke har valgt at lave vejen helt færdig for så at få den ødelagt af alt den tunge trafik, som kommer i forbindelse med husbyggerierne. Men nu står vi så med en snart ødelagt vej og en utrolig stor regning til husejerne. Jeg håber I kan hjælpe med afklaring af dette.

På forhånd mange tak for hjælpen.

Svar:

Kære spørger

Hvis det ikke er nærmere specificeret, af hvilken kvalitet vejen skal være, må man efter min opfattelse tage udgangspunkt i normalen. Min anbefaling er derfor at få fat på en sagkyndig på dette område og høre, hvad der er normalt. Så mange af jer “nye grundejere” som muligt bør gå sammen for at holde omkostningerne nede.

Vurderer den sagkyndige, at det ikke er normalt at have et slidlag, eller at lignende veje ofte etableres uden, har I nok intet at komme efter, men vurderer han omvendt, at man normalvis har et slidlag på vejen, kan I formentlig retmæssigt stille krav herom over for sælgeren. I skal derfor fremsætte krav og henvise til den sagkyndige vurdering.

Afviser sælger fortsat, kan I begære syn og skøn til bekræftelse af den sagkyndige vurdering. Afviser sælger fortsat, er I nødt til at anlægge sag mod sælger.

Bemærk, at udgifterne til syn og skøn og en eventuel retssag formentlig vil være dækket under jeres husforsikringer. Derfor vil jeres omkostninger ved at forfølge sagen være begrænsede.

Henrik Palmkvist
Danske Boligadvokater, København


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse