Vandskade og revnet gulv | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Vandskade og revnet gulv

12.11.2018 09:53:47

 

Spørgsmål:

Min søn har netop købt hus. Der har i 2013 været en vandskade i badeværelset, hvor hele gulvet blev gravet op, samt ind under skillevæggen til tilstødende værelse, samt ca. 1 meter på tværs af gulvet i dette værelse ud mod ydervæggen. Der er sætningsskade i skillevæggene i begge sider af værelset, og gulvet er sunket ud mod ydermuren. Skaderne var ikke synlige ved købet på grund af møbler, og de var ikke nævnt i tilstandsrapporten. Hvem skal betale? Hans husforsikring eller tidligere ejers? Eller ejerskifteforsikringen? Derudover er gulvet revnet hele vejen på tværs af garagen mm. Ifølge en murer kræver dette helt nyt gulv, da en reparation ikke kan holde. Kan han kræve nyt gulv, og fra hvilken forsikring? Han har både udvidet hus- og ejerskifteforsikring.

Svar:

Kære spørger

Sætningsskaden er dækket af ejerskifteforsikringen. Eventuelt kan sælger også være erstatningsansvarlig som følge af grov uagtsomhed ved ikke at oplyse om den tidligere skade. Det beror på en konkret vurdering.

Revnen i gulvet i garagen vil også være dækket af ejerskifteforsikringen, hvis tilstandsrapporten er tavs herom.

Bemærk, at ejerskifteforsikringen ikke dækker udbedringsomkostningerne 100%. Der foretages reduktion i forsikringsdækningen under hensyntagen til alderen af de bygningsdele, som konkret udskiftes. Dette sker efter en levetidstabel, der gælder i tillæg til ejerskifteforsikringen. Det indebærer, at der som regel ved ejerskifteforsikringssager vil være en ikke uvæsentlige egenbetaling.

Med venlig hilsen / Best regards

Henrik Palmkvist
Danske Boligadvokater, København


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse