Vandskade fra vaskemaskine i køkken | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Vandskade fra vaskemaskine i køkken

04.07.2024 10:47:58

 

Spørgsmål:

Hej. Jeg bor i en ejerlejlighed, og har boet her i snart 7 år. Da jeg flyttede ind var der en gammel vaskemaskine i køkkenet, som jeg udskiftede til en ny. Jeg havde et firma ude og montere den, men jeg husker desværre ikke hvem. Nu har jeg fået en vandskade, bag ved mit køkken. Jeg har haft et firma ude, og konstatere at vandskaden er opstået i en samling på slangen til vandtilgang på vaskemaskinen. Der er en samling på slangen, fordi den står i den modsatte ende af køkkenet, i forhold til vandtilslutningen. Denne slange, og samling går inde bagved køkkensoklen, og var allerede en del af lejligheden, da jeg flyttede ind. Jeg har kun tilsluttet vaskemaskinen ude i “enden” af slangen. Min ejerforening siger at vores husforsikring ikke dækker denne skade, og min egen indboforsikring siger også at de ikke dækker. Kan det virkelig passe at jeg selv står for udbedring af en skade, som er skjult, og er lavet før jeg flyttede ind i lejligheden? Lejligheden er købt som dødsbo.

Svar:

Din beskrivelse af installationen efterlader et indtryk af, at der er tale om en slange, som er monteret i lejligheden og derfor som udgangspunkt bør være underlagt din råden og dit ansvarsområde  – og dermed din egen forsikring.

Årsagen til din egen forsikrings afvisning kender jeg ikke (der kan måske være undtagelser i policen, der vedrører den aktuelle skade) men jeg vil foreslå, at du tager kontakt til selskabet igen eller evt. Forsikringsankenævnet.

Med venlig hilsen
Erik Turley
Advokat (H)


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse