Vandskade fra overboen | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Vandskade fra overboen

22.11.2019 14:12:29

 

Spørgsmål:

Vores datter bor i en ejerlejlighed på 5. sal. Overboen har to gange inden for de sidste fire måneder åbnet for vandet i køkkenet og lade det løbe, hvilket har gjort at vandet er løbet ned i datterens køkken.

Efter første skade kom der håndværkere og reparerede de fronter, der var faldet af. Efter to måneder faldt endnu en front af, som ikke er blevet lavet endnu. I sidste uge piblede vandet ned igen og denne gang har skabene og bordpladen udvidet sig.

Ejerforeningen har endnu ikke meldt det til forsikringen, da de vil undersøge om de kan stille krav til overboens forsikring.

Min datter kan ikke på hjælp til at få nogen til at komme at se på skaderne, og vi mener der må have stået fugt fra sidste skade i køkkenelementerne.

Hvad gør vi? Kan man få hjælp nogen steder?

Svar:

Kære Spørger,

Skadevolder (overboen) skal som udgangspunkt erstatte udgifterne til udbedring af vandskaderne, hvorfor overboens forsikring som udgangspunkt skal betale herfor.

Hvad angår det videre forløb, ville det være en god idé at holde ejerforeningen inde i processen og via den vej få overboen og dennes forsikring til at hæfte for omkostningerne.

For at fremskynde processen – også i relation til den videre dialog med ejerforeningen – vil jeg råde dig til at kontakte en boligadvokat for en konkret vurdering af ejerforeningens vedtægter samt sagens øvrige omstændigheder.

Med venlig hilsen/Kind regards
Erik Turley
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse