Vandregning | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Vandregning

27.01.2016 11:32:11

 

Spørgsmål:

Hej, min andelsboligforening har ændret hvordan de opkræver vandregning her fra januar. Vi fik et oplysningsskema sendt ud i oktober med priser osv. De har efterfølgende set at jeg har to ekstra på min adr som har opholdt sig i min lejlighed mens jeg har været i udlandet i en kort periode. De har tjekket folkeregisteret og set at der derfor var i alt 5 på adr og har derfor ændret min regning uden at oplyse mig til 500kr istedetfor 311kr. Nu vil de så ikke ændre mit beløb pga de kun gør dette hvert kvartal og siger at jeg har fremlejet ulovligt selvom det var venner som lånte min adr og lejlighed mens vi var væk. Dette ser jeg ikke som et fremleje og jeg mener ikke at jeg skal betale de 500kr fra januar da vi kom tilbage i december og mine venner var flyttet fra adr der. Er jeg forkert på den eller? På forhånd tak

Svar:

Kære Spørger

A conto-opkrævningen skal vel svare til det aktuelle vandforbrug.

Det afgørende er, hvorledes I afregner vandforbruget – om det er efter målere eller antal personer i lejligheden eller efter fordelingstal m.v.

Jeg mener ikke, at du skal acceptere en forhøjelse, blot fordi nogle venner har opholdt sig i din lejlighed i en kortere periode. Men som nævnt kommer det an på, hvordan reglerne for opkrævning er udformet.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt
Dansk BOLIGadvokat, Lyngby


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse