Vandafgift | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Vandafgift

12.03.2018 09:12:51

 

Spørgsmål:

Hej, jeg har købt en ejendom på landet for 10 år siden. Den anden dag ringer sælger så og siger, at han har opdaget at han fejlagtigt har glemt at afmelde betaling af vandafgift på sin PBS ordning, og derfor gennem 10 år har betalt vandafgift på min ejendom (ialt ca. 15.000DKK). Det er ikke noget at jeg som tidligere byboer har været opmærksom på, idet at jeg har betalt naboen for vand (privat vandboring for 3 beboere) + at jeg selv har betalt for tømning af kloak. Derudover indgår der jo efterhånden diverse ting i ejendomsskatterne, så jeg mener ikke at have begået nogen fejl. Man kan så sige, at jeg i bagklogskabens lys kunne have sagt mig selv det, men sådan gik det  ikke. Hvad er ret og pligt i en sådan sag? Vandselskabet vil ikke have noget med sagen  at gør og ej heller ejendomsmægleren.

Svar:

Kære spørger

Efter din fremstilling af sagen, herunder da du har været i god tro, finder jeg ikke at der er grundlag for at kræve efterbetaling hos dig. På den anden side burde du måske nok have været opmærksom på forholdet.

Jeg vil nok synes, at et fornuftigt kompromis kunne være, at du betaler sælger de beløb, der er opkrævet gennem de seneste 3 år, hvilket svarer til den almindelige forældelsesfrist.

Med venlig hilsen
Anders Welding
Danske Boligadvokater, Amager


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse