Urigtige oplysninger om gasfyr | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Urigtige oplysninger om gasfyr

04.11.2014 09:08:30

 

Spørgsmål:

Hej,
 
Mig og min kæreste har købt en landejendom af EDC. I salgsopstillingen fra EDC står der, at vores gasfyr er et nyere gasfyr. Da vi var ude og se på huset, spurgte vi desuden ejendomsmægleren om, hvor gammelt fyret er. Han svare flere gange, at det ikke er mere end 5-6 år gammelt.

Nu er problemet så, at vi har fået service på fyret og det viser sig at det er 16å r gammelt og trænger til en udskiftning. Det var ikke lige en udgift, vi havde regnet med som nykøbere.

Må ejendomsmægleren lyve om sådanne ting? Hvad kan vi gøre i denne sag, eller kan vi overhovedet gøre noget?

Svar:

Kære spørger,

Der er ud fra det du oplyser, ikke så meget tvivl om, at I har fået urigtige oplysninger om et forhold der medfører en ikke ubetydelig udgift for jer. Der vil, hvis ikke kan dokumentere at I har fået oplyst en alder på 5-6 år, givetvis være mulighed for at gøre et krav gældende overfor sælger og mægler, ligesom der efter det oplyste vil være grundlag for at indbringe mægler for Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere. Disciplinærnævnet kan udstede administrative sanktioner over mægler der har overtrådt reglerne for god ejendomsmæglerskik

Med venlig hilsen,
Jesper Andersen
Dansk BOLIGadvokat, Hadsund


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse