Underbo klager | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Underbo klager

03.12.2014 10:29:13

 

Spørgsmål:

Hej ekspert,

Jeg har haft nogle problemer med min underbo. Hun har tre gange klaget over, at jeg larmer, og har endvidere lagt et brev i min postkasse og banket på radiatorrørene.

Den første klage indløb cirka kvart i et en søndag nat, hvor jeg havde sat en computer ned på gulvet. Hun kom op og bankede på og oplyste mig om, at det lød, som om jeg flyttede rundt på møbler.
Anden gang havde jeg og min kæreste siddet ved et skrivebord og lavet lektier i et par timer, og kvart over ti om aftenen kom hun endnu7 engang op og bankede på. Hun sagde, at det lød som om, at vi flyttede rundt på møbler og spillede bold, og hun troede ikke på os da vi prøvede at forklare hende at vi havde siddet ved et bord de sidste tre timer.

Tredje gang var ikke som sådan en klage, men jeg var på vej ud af opgangen og mødte hende på vejen. Hun henvendte sig til mig og vrissede, at det var på tide jeg gik, for så kunne hun få noget ro–jeg havde jo flyttet rundt på møbler hele formiddagen (igen havde jeg siddet ved skrivebordet og lavet lektier). Morgenen efter ved syv-tiden gav hun sig til at banke på radiatorrørene.

Det, hun har hørt, er højst sandsynligt stole, der er blevet skubbet frem og tilbage.

Brevet, hun lagde i min postkasse, indikerede, at hun gerne ville snakke med mig omkring en løsning, viceværten, efter at have hørt larmen i hendes lejlighed, havde fundet på. Da jeg og min kæreste gik ned for at snakke med hende, sagde hun,at det lød som om der var jordskælv og at det tordnede når vi var hjemme, og at viceværten havde sagt, at den larm vi laver er chikane. De tænkte også, at det er stole, og hun foreslog filt under stolene–hvilket jeg allerede har. Det fandt hun mærkeligt. Hun nævnte op til flere gange, at hvis larmen ikke stoppede, kunne jeg blive tvunget til at lægge tæppe på i min lejlighed, hvilket jeg hverken har råd eller lyst til. VI blev enige om, at jeg ville lade være med at bruge stolene i et par dage og så spørge hende, om det stadig havde larmet.

Min underbo bor til leje, og jeg er selv ejer af min andel. Jeg finder hendes opførsel chikanerende og upassende, og jeg er bange for at gå ned i gården og stille min cykel af frygt for at hun vil henvende sig til mig igen. Hun er så ubehagelig overfor mig, at jeg begyndte at græde da jeg mødte hende på vej ud af opgangen (jf. ovenstående), og at jeg næsten lister rundt for ikke at træde for hårdt i gulvet og på den måde lave larm. Jeg er desuden ikke så glad for at have venner på besøg, da jeg tænker at det laver mere larm når der også er andre end mig selv. Jeg har heller ikke lyst til at holde f.eks. indflytningsfest (ikke engang om dagen) eller nytårsfest, af frygt for at hun skal komme op og chikanere mig igen.

Jeg har boet i lejligheden i tre uger, og hun har ikke talt pænt til mig en eneste gang.

Kan jeg tvinges til at lægge tæppe på? SKal jeg kontakte bestyrelsen? Kan/bør jeg klage over hendes opførsel? Skal jeg være bange for at kunne blive ekskluderet? Hvad er mine rettigheder?

Svar:

Kære spørger

Det er altid en ubehagelig situation, når man ikke synes man kan agere frit og sædvanligt i sigt eget hjem. Som du beskriver situationen har, kan du ikke tvinges til at lægge tæpper på, idet du jo blot benytter lejligheden på sædvanligvis. Du skal heller ikke bekymre dig om eksklusion så længe du alene bruger lejligheden til sædvanlig beboelse og til en fest i ny og næ, men jeg synes du skal tage kontakt til bestyrelsen, dels for at drøfte situationen, men også for at fortælle dem din version.

Med venlig hilsen

Jesper Andersen, advokat (L)
Dansk BOLIGadvokat, Hadsund


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse