Ulovligt afløb | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Ulovligt afløb

10.06.2024 11:35:31

 

Spørgsmål:

Hej. Vi er igang med at få solgt vores andelslejlighed. Efter vores vvs tjek siger vvs manden at vores afløb er ulovligt. Vi købte lejligheden i maj 2015, der var badeværelset en forbedring vi betalte for og ingenting om et ulovligt afløb på det tidspunkt. VVS manden siger det afløb vi har også var ulovligt da vi købte lejligheden. Kan det virkelig passe at det mig der hænger på den og skal betale for at hele gulvet skal bankes op og et nyt afløb skal laves. (Dyr udgift) Mvh.

Svar:

Hej

Ja, det er desværre korrekt.

Du kan prøve at rette kravet mod din tidligere sælger.

Kravet er formentlig ikke forældet. Manglerne er, som du beskriver dem, formentlig opstået/været tilstede i den tidligere ejers tid, og manglerne er af en sådan karakter og omfang, at du vil kunne gøre krav på et forholdsmæssigt afslag i købesummen. Dette krav forældes efter 3 år, da andelsboliger sidestilles med mangler ved fast ejendom, og du har haft andelslejligheden i 9 år. Kravet er således forældet jf. hovedreglen, men da du ikke kendte eller burde kende skaden før VVS tjekket, er forældelsesfristen normalt suspenderet. Fristen begynder først at løbe fra det tidspunkt, du blev klar over skaden og kravet vil under alle omstændigheder være forældet efter 10 år fra dit køb.​

Det næste skridt er at vurdere, hvor stort et afslag du kan gøre gældende overfor din sælger. Som udgangspunkt kan du kræve omkostningerne ved afhjælpning af manglerne betalt.

Du bør kontakte en boligadvokat.
Thomas Damsholt
Advokat (H)


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse