Ulovlige el- og vvs-installationer fundet ved salg af ejendom | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Ulovlige el- og vvs-installationer fundet ved salg af ejendom

23.01.2023 10:31:28

 

Spørgsmål:

Kære BOLIGadvokat

Jeg har i dag – 4 1/2 år efter at jeg har købt ejerlejlighed/rækkehus – fået at vide, at mine el- og vvs-installationer ikke er bygget/installeret lovligt af en potentiel køber.

Jeg står og skal sælge, men får næppe de 12 andre ejere med på ideen om fælles tilstand-s og elinstallationsrapport.

Jeg har dog i en tilstandsrapport fra 2008 bevis for K3 ift. el- og vvs-installationer, så hænger jeg eller tidligere ejer på den?

Ifølge boligejer.dk står der, at uden huseftersynsordning, hæfter man for fejl og mangler på bygning og f.eks. forurening, men fejlinstalleringer fra vvs og elektriker er undtaget.

Kan det passe?

Svar:

Kære Spørger

Hvis du endnu ikke har solgt din ejerlejlighed/rækkehus, vil det være tilstrækkeligt – i forhold til at blive ansvarsfri – at du oplyser om manglerne/forholdet, og du kan i den forbindelse lade den gamle tilstandsrapport blive en del af handlens bilag, således at enhver potentiel køber bliver præsenteret for oplysninger omkring forholdet inden handlen bliver endelig.

Hvis du har solgt, og køber har rettet krav mod dig, vil jeg anbefale dig at tage kontakt til en boligadvokat, som efter en konkret gennemgang af sagen, herunder de dokumenter der har været tilgængelige ved hhv. dit køb og dit salg, kan rådgive dig om din retstilling og muligheder – også om der kan være grundlag for at rette krav mod din sælger.

En opdeling af fejl og mangler, som angivet i dit spørgsmål, kan ikke opgøres som anført. Der må i alle situationer foretages en konkret vurdering.

Med venlig hilsen/Kind regards

Cecilia Veistrup

Dansk BOLIGadvokat, Hillerød


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse