Ulovlige el-installationer | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Ulovlige el-installationer

06.05.2019 09:58:22

 

Spørgsmål:

Hej Danske boligadvokater.

Vi har fornyligt solgt en andelsbolig, hvor vi fik lavet en el-rapport, hvori der var konstateret ulovlige el-installationer. Vurderingen af andelsboligen blev lavet udfra el-installationsrapporten, og prisen er derfor sat udfra de fejl og mangler, der er noteret. Køber har gjort indsigelse og vil have udbedret de ulovlige el-installationer. Er det vores ansvar at udbedre dette, selvom der er taget højde for det i vurderingen? Og I så fald – må vi selv vælge en autoriseret elektriker til at udbedre arbejdet, eller må køber gøre krav på en specifik elektriker? Vi har tilbudt at udbedre de noterede fejl og mangler gennem den virksomhed, der lavede el-installationsrapporten. Men køber afviser at få det udbedret, hvis vi ikke betaler for noget mere, end hvad der står i el-rapporten. Hvad det er for noget “mere”, har vi ikke fået specificeret. Derfor vil vi høre jer, om vi juridisk set kun skal udbedre de konstaterede fejl og mangler jf. El-rapporten, eller om han har ret til at forlange mere? Der forefindes ikke yderligere fejl og mangler i andelsboligen.

Svar:

Kære spørger

Såfremt de ulovlige el-installationer var kendt af køber på tidspunktet for handlen, og prisen for andelsboligen er fastsat i henhold til kendskabet til de ulovlige el-installationer, vil køber som udgangspunkt ikke kunne gøre krav gældende.

Imidlertid er det altid en konkret vurdering hvorvidt sælger har varetaget sin loyale oplysningspligt og køber den undersøgelsespligt denne er underlagt ved køb af ejendomme, samt værdifastsættelse af andelsboliger.
Jeg vil anbefale dig at tage kontakt til en boligadvokat med henblik på at få konkret rådgivning i din sag.

Med venlig hilsen
Erik Turley
Danske Boligadvokater, Hillerød

 


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse