Udløb af formidlingsaftale | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Udløb af formidlingsaftale

03.01.2019 14:09:48

 

Spørgsmål:

Jeg har en formidlingsaftale som løb i 6 måneder og udløb medio juli. Den er ikke forlænget, men jeg har dog talt med mægleren telefonisk et par gange, hvor han henvendte sig med en mulig køber til langt under udbudsprisen (25-40% under).

I formidlingsaftalen står, at indgås der inden 6 måneder efter aftalens ophør en aftale om overdragelse/udlejning af objektet til et kundeemne, som mægler har anvist objektet til, eller som mægler har foretaget forhandlinger med i kontraktperioden, tilkommer der mægler fuld salær, som var aftale indgået i kontraktperiode. Kundeemnet skal fremgå af liste udarbejdet og sendt til opdragsgiver senest 14 dage efter aftalens ophør.

Jeg har ikke modtaget en sådan liste, og aftalen er ikke forlænget. Jeg har dog heller ikke specifikt opsagt den. Jeg troede, den udløb. Pt forhandler jeg med en, som var på banen i starten af formidlingsaftalen. De sagde klart nej på det tidspunkt. Nu har de henvendt sig direkte til mig (3/4 år senere), og vi ser, om vi kan lave en aftale. Jeg vil sætte en advokat til at lave aftalen.

Vil jeg også komme til at betale salær til mægler? ( Mægler er begyndt af sig selv at ringe til vedkommende, jeg er i dialog med, og spørger, om vi har lavet aftale). Er jeg bundet til den mægler altid?

Svar:

Kære spørger,

Når formidlingsaftalen er ophørt eller udløber, skal mægleren stoppe alle sagsbestræbelser. Mægleren har imidlertid ret i, at han kan kræve betaling, såfremt der indgås købsaftale efterfølgende på baggrund af hans indsats.
Såfremt du kort tid efter formidlingsaftalen ophører eller udløber, sælger din bolig uden brug af anden mægler, til en køber som ejendomsmægleren har fået kontakt til samt fremvist din lejlighed til og som har modtaget salgsmateriale af ejendomsmægleren, vil du kunne risikere at ejendomsmægleren kommer med påstand om, at salget alene er sket grundet hans salgsbestræbelser og indsats. Hvis det er tilfældet, vil mægleren have krav på vederlag.
Du vil altså risikere at skulle betale salær til mægler, såfremt det er dennes salgsbestræbelser og udarbejdede salgsdokumenter mv., der vurderes at ligge til grund for salget. Dette kommer an på en konkret vurdering.

Såfremt du modtager krav fra ejendomsmægleren om betaling af salær for salget, eller har spørgsmål i øvrigt, vil jeg anbefale dig at tage kontakt til en boligadvokat.

Med venlig hilsen
Erik Turley
Danske Boligadvokater, Hillerød


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse