Udlejning af ejerbolig | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Udlejning af ejerbolig

22.12.2014 14:14:30

 

Spørgsmål:

Vi er bosiddende i ejerbolig, men forventer at flytte til anden del af landet i sommeren 2017. Vi overvejer at købe en bolig nu, da vi har fundet et godt hus, og derefter leje det ud, med henblik på selv at flytte ind i det i sommeren 2017. I den forbindelse har vi nogle spørgsmål: 1. Er det et problem at vi ikke selv bebor boligen før vi udlejer den? Her tænkes især på muligheden for at sikre at lejer kan opsiges ved tidsbegrænset udlejning. 2. Er der økonomisk-juridiske problemer ved at købe boligen og leje den ud uden selv at have beboet boligen før udlejning? 3. Er der andet vi skal være særligt opmærksomme på?

Svar:

Kære spørger
Jeg vil normalt fraråde at købe bolig for derefter at udleje den, indtil man selv skal bruge den.

Lejelovgivningen er uhyre kompliceret, og det er nemt at komme galt af sted som ikke-professionel (og for den sags skyld også som professionel) udlejer. Både når man aftaler lejeperiode og når man fastsætter husleje og andre lejevilkår.

Der er en række regler i lejelovgivningen, der ikke kan fraviges til skade for lejer, hvorfor man kan komme i den situation, at et aftalevilkår bliver tilsidesat.

Hvis I alligevel ønsker at gennemføre købet og derefter udleje boligen, vil jeg råde jer til at søge rådgivning hos en bolig advokat, der med udgangspunkt i den konkrete situation kan rådgive jer.

Med venlig hilsen

Anders Welding

Dansk BOLIGadvokat, Amager


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse