Udgift til reparation af radiator og reparation af el i væg | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Udgift til reparation af radiator og reparation af el i væg

04.12.2018 14:32:39

 

Spørgsmål:

Vi er 2, der bor i en andel. For et halvt års tid siden sprang der læk i radiatoren, og vi kontaktede foreningens vvs, som udskiftede den. Dette skulle vi hæfte for.

Nu er det sådan, at strømmen er fuldstændigt gået på begge sider af den ene væg i lejligheden. Vi er bange for, at vi også skal hæfte for dette, selvom det måske er sket, pga. det er opsat på en ulovlig måde (ifølge en bygningsleder vi kender). Vi ved ikke, hvornår det er opstået. Vi lagde kun mærke til det, fordi vores mobiler ikke var opladt dagen efter, og de plejer at sidde til i den væg. Det drejer sig om væggen mellem køkkenet og soveværelset.

Vil vi skulle betale for at få fixet strømmen i den væg? Kan det være rigtigt, vi skal betale for radiatoren og arbejdstimer, når det ikke er noget, vi har misligholdt?

På forhånd tak for hjælpen.

Svar:

Kære spørger,

Fordelingen er udgifter mellem andelshaver og forening vil være reguleret i foreningens vedtægter. I skal derfor kigge her for at finde svar på jeres spørgsmål.

Det normale er dog, at man som andelshaver har ansvar for alle forhold i lejligheden. Det gælder også VVS- og elinstallationer. Jeg vil derfor sige med al sandsynlighed – uden at kende foreningens vedtægter – at I selv skal afholde udgiften til reparation af radiatoren samt udgifterne til reparation af el i den omtalte væg.

Med venlig hilsen / Best regards

Henrik Palmkvist
Danske Boligadvokater, København


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse