Udfordringer med ejerforening | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Udfordringer med ejerforening

13.04.2021 10:38:49

 

Spørgsmål:

Hej Jeg har for et halvt år siden købt en ejerlejlighed i en forening med omkring 60 lejligheder. Lejligheden har en øvre etage og en kælderetage. Det har siden vist sig, at i underetagen løber der nogle af foreningens varme- og vandrør. Ved et gennemsyn af foreningens VVS’ere vurderede disse, at rørene var meget tærede og kunne springe når som helst. Et af disse rør er der fundet en lækage. Dette har foreningen været opmærksom på rørenes tilstand, men ikke gjort noget ved dem. Yderligere, har man fundet asbest på nogle af rørene, som ejerforeningen er blevet bedt om at afskaffe på lovlig vis for at lækagen kan udbedres. Det har taget ejerforeningen 2 måneder at igangsætte en undersøgelse af, om det rigtig nok var asbest på rørene, hvor resultater kom tilbage positive for asbest, samt nu er de i dialog med forsikringsselskab, mm., som yderligere tager rigtig lang tid (hvor de ikke holder mig informeret om sagen og efter sigende prøver at komme udenom deres ansvar for udbedring af lækage og afskaffelse af asbest på rørene. Mit spørgsmål går på, hvad jeg yderligere skal gøre, end det jeg hidtil har gjort for at holde sagen i gang og hele tiden følge op med ejerforeningen og administrationen omkring fremskridt i sagen. Jeg er interesseret i, at asbest bliver fjernet på forsvarlig vis og at ejerforeningen anerkender sit ansvar for de tærede rør og udskifter dem. Hvis rørene ikke udskiftes, kan der komme vandskade i min lejlighed. På forhånd tak

Svar:

Kære Spørger

Det er som altovervejende udgangspunkt ejerforeningen, der har ansvaret for udskiftningen af rørene. Dette afhænger dog af foreningens vedtægter.

Derfor er det nødvendigt, at ejerforeningen får afklaret forsikringsforholdene, førend udbedringsarbejderne kan iværksættes.

Der er ikke noget i vejen for, at du beder ejerforeningen om en løbende orientering herom. Her kunne det være en fordel at inddrage andre beboere, der ligeledes bliver berørt af den asbestramte rørføring.

I det tilfælde at ejerforeningen stadig forholder sig passivt – eller benægter at have et ansvar – vil jeg anbefale dig at tage kontakt til en boligadvokat med henblik på dennes gennemgang af vedtægterne og en evt. efterfølgende henvendelse til ejerforeningen.

 

Med venlig hilsen

Erik Turley
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse