Trækker salg tilbage – hvad skal jeg betale? | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Trækker salg tilbage – hvad skal jeg betale?

01.10.2014 08:56:23

 

Spørgsmål:

Hej,

jeg har for 5 måneder siden sat mit hus til salg. Jeg har nu fundet ud af, at jeg ikke vil sælge alligevel. I min formidlingskontrakt står der, at hvis jeg vil ud af aftalen, skal der stadig betales arbejdsvederlag (54000kr). Nogle steder på nettet står der, at man skal betale 1/4 af arbejdsvederlaget og kun i særlige tilfælde hele vederlaget. Hvad kan en ejendomsmægler i følge loven kræve?

Kan jeg trække tiden i den sidste måned og sige nej til alle tilbud incl. hvis nogen vil købe til prisen eller over, uden at ejendomsmæglerne kan komme efter mig og kræve penge?

På forhånd tak!

Svar:

Kære spørger,

Hvis der sælges til en person, der er opnået kontakt til via mæglerens aktiviteter, må der være en naturlig forventning om, at det normale vederlag skal betales.

Hvis du stopper midt i formidlingsaftaleperioden , men laver en aftale med en køber, som mægler har knyttet kontakt til kan du ikke normalt nøjes med et såkaldt arbejdsvederlag.

Dette kan også gælde en situation, hvor du måske først laver en aftale lidt tid efter at formidlingsaftalen er udløbet.

Der foreligger en stor praksis herom og hvis du retter henvendelse til en boligadvokat vil denne kunne sige, om du har mulighed for at undgå at betale et beløb til mægler eller hvilket beløb, der i givet fald bliver tale om.

Med venlig hilsen,
Erik Turley
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse