Totalrenovering – ikke råd | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Totalrenovering – ikke råd

25.08.2016 14:31:53

 

Spørgsmål:

Kære Danske Boligadvokater

Vi bor i en ejerlejlighed på Frederiksberg (købt i juli 2013). Ejerforeningen har 10 ejerlejligheder i alt.
Vi er netop i gang med et altanprojekt og i den forbindelse har flere andre ejere i foreningen givet udtryk for at de ønsker en total renovering af bygningen (dvs. nyt tag og renovering af 2 facader). Altså en væsentlig investering.

Vi er i den situation, at vi næppe har råd til at gå ud og låne omkring 500.000 kr (altan + renovering). Mit spørgsmål er : kan ejerforeningen “tvinge” os til at tage dette lån? Er der generelt et loft for hvor meget en ejerforening kan pålægge sine medlemmer at låne?

Dette ønske om en total renovering er kommet op efter at vi har hæftet for at vi ønsker at deltage i altanprojektet (havde vi vidst det, ville vi have fravalgt altanen).

På forhånd mange tak.

Svar:

Kære spørger

Du bør tjekke jeres vedtægter. Ofte er det foreskrevet, hvorledes større vedligeholdelsesopgaver og renovering besluttes, herunder om vedtagelse kræver kvalificeret flertal.

I er sikkert ikke de eneste i ejerforeningen, der vil have svært ved at finansiere jeres del af udgiften til en total renovering, men under alle omstændigheder har bestyrelsen pligt til at forelægge et forslag herom på en generalforsamling ofte ledsaget af en finansieringsmodel.

Med venlig hilsen

Anders Welding
Dansk BOLIGadvokat, Amager


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse