Tinglysning af skøde | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Tinglysning af skøde

20.12.2019 10:58:03

 

Spørgsmål:

Kære boligadvokater,

Jeg er i den uheldige situation, at jeg har købt en ejendom, men skøde kan ikke blive tinglyst, da sælger ikke er eneejer af ejendommen. Det viser sig at sælgers afdøde kone også er ejer, og derfor er der familie der har ret til arv.

Dette var jeg ikke informeret om ved køb, og det var kun sælger der var på købsaftalen. Altså har ejendomsmæglerne ikke haft styr på ejerforholdende inden handel.

Sagen er nu den, at tinglysningen afviser skøde, og ejendomsmæglerne kan ikke få fat i den potentielle arving. Datoen i købsaftalen er overskredet med 3 måneder for endeligt skøde, men jeg står nu og kan ikke få skøde på mit hus pga ovenstående.

Hvad er mine muligheder?

Jeg ved jeg har ret til at udfærdige skøde hos min egen advokat for sælgers tegning, men det hjælper ikke meget da de så står i samme situation.

Kan handlen evt. ophæves? Og er det overhovedet tilladt at ejendomsmæglerne sælger en bolig uden at have styr på ejerforholdende?

Svar:

Kære Spørger

Du kan ophæve handelen, hvis det er det du ønsker, men du skal først rådføre dig med en boligadvokat.

Ejendomsmæglerfirmaet har tilsyneladende begået en fejl og du skal derfor kræve at få dækket samtlige dine omkostninger vedr. handelen.

Hvis du vil fastholde handelen skal sælger have styr på arveforholdene, det er normalt en advokat der hjælper med dette.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt
Dansk BOLIGadvokat, Lyngby


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse