Tilstandsrapport | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Tilstandsrapport

18.10.2021 09:17:56

 

Spørgsmål:

Vi overtog nøglerne til vores nye hus for lidt over 14 dage siden.

Ved første regnvejr drypper der vand ned mange steder i udbygning og et sted i bryggers indenfor.

Der er i tilstandsrapporten skrevet: “Nogle tagplader vurderes at have kort rest levetid, der kan føre til vandindtrængen på længere sigt”.

Men at loftet i udbygningen decideret begyndte at hænge et sted (under bilplads) og der samlede sig områder med vandpytter på loftet.

Ydermere kan vi selv se (uden at flytte på noget) en stor plamage af fugt på ét spær.

Vi var klar over at taget skulle skiftes indenfor en årrække, men ikke efter 14 dage, og at bilen f.eks. ikke kan komme i garagen.

Vi tænker ikke at den bygningssagkyndige har været grundig nok – det regnede nok ikke den dag han var herude, men under 1 døgns regn gjorde jo kæmpe skader!

Svar:

Kære spørger

Tak for dit spørgsmål.

Jeg ville rigtig gerne se den tilstandsrapport for at kunne give dig et konkret svar, men når jeg ikke kan se denne, så kan jeg her give lidt generel vejledning.

Når den byggesagkyndige angiver restlevetid på et tag (og undertag), så gøres det ud fra et skemaopslag (statisk levetid). Medmindre der specifikt er skrevet andet i tilstandsrapporten, så kan den byggesagkyndige ikke ”hænges op” på noget vedr. taget.

Dernæst er det afgørende om den byggesagkyndige har besigtiget de forhold i beskriver, eller om han har været forhindret adgang. Har der været adgang, men har den byggesagkyndige undladt at besigtige, kan der være ansvar for denne.

Ydermere, så er det et centralt spørgsmål, om I tegnede en ejerskifteforsikring i forbindelse med købet af ejendommen. I bør under alle omstændigheder anmelde skaderne til jeres ejerskifteforsikring, så de kan tage stilling til, om der er tale om dækningsberettigede skader eller ej.

Dog bør I også tage kontakt til sælger og spørge dem, om det er problemer de har oplevet i deres ejertid. Medmindre der er sket en større forandring på ejendommen fra tilstandsrapport blev lavet og til jeres overtagelse, så kan der være en formodning om, at sælger kendte til forholdene, men (måske) har undladt at oplyse herom.

Tag kontakt til en BOLIGadvokat hurtigst muligt og aftal et møde, hvor I gennemgår købsaftalen, tilstandsrapport og en eventuel ejerskifteforsikringspolice. Så vil du kunne få et godt og præcist råd til, hvordan sagen skal behandles.

Med venlig hilsen

Rasmus Lindsten

Dansk BOLIGadvokat, Nykøbing Falster


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse