Tilbygning som selvstændig boligenhed | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Tilbygning som selvstændig boligenhed

06.08.2018 08:38:44

 

Spørgsmål:

Vi bor i en villalejlighed fra 1917. Vi har fået opført en helt ny tilbygning (fra 2018) med to værelser og et bad/toilet. Vil der kunne aftales “fri lejefastsættelse” ved udlejning af tilbygningen, nu hvor denne er helt ny, eller skal lejen fastsættes efter “det lejedes værdi”, da den oprindelige lejlighed er fra før 1991? Tilbygningen har både egen indgang og indgang fra lejligheden, så den kan udlejes som en selvstændig enhed. Mange tak for hjælpen.

Svar:

Kære spørger

Udgangspunktet er, at for lejemål i ejendomme der tages i brug efter 31/12-1991, vil lejen kunne fastsættes frit. Det er dog et krav, at tilbygningen anses som en selvstændig ejendom.

Jeg læser dit brev, som at der ikke er installeret køkken med dertilhørende afløb i tilbygningen, hvorfor den ikke vil kunne anses som en selvstændig ejendom (boligenhed).

Endvidere skal du være opmærksom på, at tilbygningen ikke vil kunne udlejes som beboelseslejemål, men alene som værelsesudlejning, da der ikke er installeret et køkken med afløb i lejemålet.

Jeg vil anbefale dig, at forelægge nærmere oplysninger for en boligadvokat, i forhold til at få svar på dit spørgsmål.

Med venlig hilsen

Erik Turley
Danske Boligadvokater, Hillerød


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse