Tab på hus ved salg | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Tab på hus ved salg

23.10.2014 09:18:23

 

Spørgsmål:

Kære boligadvokater,

Jeg har et hus til salg med min tidligere samboende. Huset har været til salg siden august 2013, hvor han har boet der indtil dd. Jeg flyttede ud, da vi gik fra hinanden, men jeg har fortsat betalt halvdelen af alle udgifter, husleje, strøm, varme og forsikringer. Der er nu kommet er bud på huset, som gør, at vi vil få et tab på omk 200.000,-.

Da vi anskaffede os huset i 2010, havde han råd til et større indskud til huset, end jeg havde, grundet en større indtjening. Vi aftalte aldrig, at dette større indskud skulle udlignes ved et evt salg, og det er ikke skrevet nogen steder, at han indbetalte mere, end jeg kunne. Nu mener han at dette beløb skal udlignes, dvs, at jeg med tilbagevirkende kraft skal betale det mere indskud tilbage til han eller tage hele underskudet på huset ved salg. Jeg mener jo, at vi skal dele underskudet ved salget 50/50. Hvordan står jeg ren juridisk? Jeg har trods alt betalt halvdelen af alle udgifter, uden at have boet på adressen siden huset blev sat til salg.

Svar:

Kære spørger.

Det er således, at I hæfter solidarisk overfor banken for tabet, og er der ikke lavet andre aftaler, hæfter i indbyrdes med halvdelen hver. Skulle der have været en anden fordeling, ville det kræve en aftale. Derudover er det ikke sædvanligt at den der fraflytter den fælles bolig bidrager til forbrugsudgifterne, og normalvis beregner man også en husleje for den der bliver boende, således at vedkommende bærer en forholdsmæssigt større andel af afdrag på gæld, ejendomsskat og forsikring

Med venlig hilsen,
Jesper Andersen
Dansk BOLIGadvokat, Hadsund


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse