Svampeskader | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Svampeskader

01.08.2014 11:12:59

 

Spørgsmål:

Hej,

Vi har lige solgt vores ejerlejlighed 1/7. Bliver g.d. kontaktet af købers advokat, som påpeger at der er fundet svampeskader i lejligheden, og at vi har eller burde have haft kendskab til dette. Det har vi selvfølgelig ikke, da vi så i fald havde brugt ejerforeningens forsikring.
Der er ikke udarbejdet en tilstandsrapport, men køber havde selv en professionel fagmand til at se på lejligheden inden underskrivelse af købsaftalen. Han fandt intet, men derimod kun pæne ord om vores bolig.

Køber ønsker, at vi skal betale for diverse undersøgelser. Det ønsker vi naturligvis ikke, da vi intet kendskab har haft til skaden og købers egen håndværker har besigtiget boligen og ingen fejl fundet. Alle vægge og hjørner var frit tilgængelige ved dette eftersyn.

Hvordan tænker i, at vi står i denne ulykkelige sag?

Svar:

Kære spørger,

Umiddelbart tænker jeg, at I står ret godt.

Formentlig vil ejerforeningens forsikring dække udbedring af skaderne, og skulle den ikke det, vil I næppe komme til at betale erstatning til køber. Worst case er, at I kommer til at betale et forholdsmæssigt afslag i købesummen, men det vil kræve, at udbedringsomkostningerne har en vis størrelse, da man som køber ikke kan opnå afslag i købesummen for bagatelagtige mangler.

Et forholdsmæssigt afslag kan formentlig kun komme på tale, hvis udbedringsomkostningerne udgør omkring 5% af købesummen eller mere.

Jeg ville i jeres situation tage det stille og roligt indtil videre og afvise ethvert krav fra købers side om at betale udgifter til diverse undersøgelser. Der er intet grundlag for at pålægge jer at betale sådanne omkostninger.

Med venlig hilsen,
Henrik Palmkvist
Dansk BOLIGadvokat, Frederiksberg C


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse