SU-lån – hvordan er jeg så stillet? | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

SU-lån – hvordan er jeg så stillet?

24.06.2015 11:29:49

 

Spørgsmål:

Jeg skal sammen med min kæreste til at købe hus, men vi har i den forbindelse fået af vide af vores bank, at det ville være nemmere for os at låne pengene, hvis jeg tog et su-lån, og derved har 3000 kr ekstra om måneden til at leve. De ekstra 3000 kr vil gå til boligudgifter. Mit spørgsmål er så: hvis min kæreste og jeg går fra hinanden og huset skal sælges, kan jeg så via en kontrakt sikre mig at min su-gæld bliver betalt af ved salg af huset? Da min gæld jo er grundet boligudgifter, og min kæreste ikke har lavet sig gæld i mellemtiden, udover gælden på huset som jeg også har.

Svar:

Kære spørger

Når man køber hus eller lejlighed og ikke er gift, bør man altid lave en aftale for, hvordan det fælles ejerskab skal fungere – en samejeaftale –  (hvem betaler hvad/ udligning af eventuelle forskelle i betalingerne/ hvad skal man gøre hvis man ikke længere skal have ejendommen i fællesskab 0sv. Osv.).

Der kan laves en aftale som tager højde for den situation, du beskriver, men tag kontakt til en boligadvokat for at få det hele sat ind i en fornuftig sammenhæng.

Du/I bør også lave et testamente, så der er orden på tingene, hvis du og din kæreste dør fra hinanden.

Ellers ejer den længstlevende af jer ejendommen med “svigermor”, da det er afdødes forældre, der arver, hvis der ikke er oprettet et testamente (og der ikke er børn efter førstafdøde).

Med venlig hilsen/Kind regards

Erik Turley, advokat (H)
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse