Støjgener i lejelejlighed | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Støjgener i lejelejlighed

27.06.2024 12:33:06

 

Spørgsmål:

Hej, Jeg flyttede for 2 måneder siden ind i en ny, fin lejlighed i stueetagen. Vi lagde ikke mærke til lyden, da vi overtog lejligheden, fordi vi ikke boede der de første par uger, mens vi stadig havde vores gamle lejlighed. Den første aften jeg sov på mit værelse, kunne jeg høre en susende/blæsende lyd. Det viser sig, at lyden kommer fra et kælderrum, der ligger under mit værelse. Min udlejer lejer dette rum ud til et firma, der har 5G-antenner på taget af vores bygning. Jeg har flere gange ringet til min udlejer og spurgt, om vi ikke kan gøre noget ved lyden, da den er meget høj og forstyrrer min nattesøvn. Jeg har købt et par SleepSoft ørepropper fra Nattelyst, men jeg kan stadig høre lyden igennem dem. Min udlejer har ringet til firmaet, som har sendt nogen ud for at tjekke, om der er noget galt med ventilatoren, men det tyder ikke på det. Det virker ikke som om, at min udlejer vil gøre mere ved det. Hvad har jeg af muligheder i sådan en situation?

Svar:

Du har flere muligheder. Da jeg ikke kender til problemets omfang, er det dog vanskeligt for mig at oplyse, hvad du konkret har mulighed for at opnå.

En af dine muligheder er at klage til Huslejenævnet over problemet og bede dem pålægge udlejer at nedbringe støjen. Der er sandsynlighed for, at Huslejenævnet vil træffe en afgørelse til din fordel, og som kan afhjælpe problemet helt eller delvist. Dette er en billig løsning, da huslejenævnsbehandling kun koster et beskedent gebyr.

En anden mulighed er at kræve et forholdsmæssigt afslag i lejen, som skal modsvare de ulemper, som støjen medfører. I tilfælde af, at udlejer afviser et sådant krav, vil du dog være nødt til at anlægge retssag mod udlejer.

Endelig er der den mulighed at ophæve lejeforholdet. Det vil dog kræve, at der er tale om en ”væsentlig mangel”. Dette er en konkret vurdering, som i tilfælde af udlejers protest skal afgøres under en retssag. En ophævelse af lejemålet indebærer, at lejemålet øjeblikkeligt bringes til ophør med den virkning, at du fritages for at betale leje for fremtiden, og at du har krav på fuld tilbagebetaling af eventuelt depositum og forudbetalt husleje.

Med venlig hilsen / best regards

Henrik Palmkvist
Advokat (H)


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse