Snydt af mægler om BBR | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Snydt af mægler om BBR

24.03.2017 11:31:09

 

Spørgsmål:

Vi er blevet snydt af ejendomsmægler da vi købte hus for snart 10 år siden. Dvs der står at 1 sal er udnyttet, men den er ikke godkendt til beboelse. Vi har også betalt en høj pris for huset altså betalt for 150 kvm men har på BBR kun 95 kvm.

Nu står vi i den situation at vi prøver at få den godkendt, men det er svært at redegøre præcis for hvad og hvordan 1. Sal er bygget samt loftshøjden er for lav.

Kan vi drage tidligere ejer eller ejendomsmægler til ansvar eller er der en forældelsesfrist? Vi føler os fanget da vi pt kun kan sælge huset på de 95 kvm, hvis ikke vi får 1 sal godkendt og derved mister mange penge.

Svar:

Kære spørger

Jeg kan ikke vurdere sagen ud fra de givne oplysninger, men meget taler for, at sælger og/eller ejendomsmægler bør kunne drages til ansvar for jeres eventuelle tab, der som udgangspunkt fastsættes som forskellen mellem værdien (på erhvervelsestidspunktet) af ejendommen med det tilsikrede areal og det faktiske areal.

Men det vigtigste lige nu er, at I får en vurdering af sagen, herunder spørgsmålet omkring forældelse af jeres krav. Du oplyser, at I købte huset for ” … snart 10 år siden”, hvilket indikerer, at der kan være indtrådt eller snart indtræder forældelse af jeres eventuelle krav.

Kontakt straks en kollega og lad den pågældende vurdere spørgsmålet ud fra alle oplysninger og bilag, herunder jeres købsaftale m.v. samt jeres viden om at arealet ikke var godkendt til beboelse.

Med venlig hilsen

Anders Welding
Dansk BOLIGadvokat, Amager


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse