Skjult skade | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Skjult skade

22.02.2018 13:41:14

 

Spørgsmål:

Hej Danske BOLIGadvokater

Jeg er ved at renovere min andelslejlighed og har i den forbindelse fået en grim overraskelse under badeværelsesgulvet. Den tidligere andelshaver har to steder savet i de bærende bjælker for at lade vandrør gå igennem og på tværs af rummet. Det kompromitterer bæreevnen på konstruktionen og andelsforeningens bestyrelse har bedt deres ingeniør om at lave en beregning + løsningsforlag til udbedring (på vores regning). Vi mener ikke, at det fulde ansvar for udbedring hviler på os alene. Vi har købt lejligheden i god tro, og bestyrelsen har i sin tid godkendt badeværelset (uden at de har vidst, hvad der lå under gulvet). De fraskriver sig – naturligvis – alt ansvar og siger vi kan sagsøge tidligere andelshaver.

Hvordan er vi stillet fra et juridisk perspektiv? På forhånd tak!

Svar:

Kære spørger

Mangler af den påviste karakter repræsenterer en mangel ved andelslejligheden, og som udgangspunkt er den tidligere andelshaver forpligtet til at svare erstatning for dit tab (typisk svarende til afhjælpningsomkostningerne) – i hvert fald hvis han eller hun selv har forestået ombygningerne af badeværelset, og manglen ikke har været synlig eller oplyst. Er ombygningen foretaget af et tidligere ejerled, vil du efter omstændighederne også kunne kræve kompensation fra din sælger som et forholdsmæssigt afslag i købesummen.

Opgaven bliver imidlertid i første omgang at fastslå manglens beskaffenhed samt omkostningerne til udbedring. Selv om boligforeningen selv har iværksat undersøgelser heraf, vil jeg anbefale, at du allerede nu kontakter en advokat til at repræsentere dig under sagen. Hvis du havde en sædvanlig indboforsikring ved dit køb, bør du kunne opnå retshjælpsdækning via denne.

Med venlig hilsen

Anders Welding
Dansk BOLIGadvokat, Amager


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse