Skimmelsvamp | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Skimmelsvamp

22.04.2015 14:48:41

 

Spørgsmål:

Jeg er ejer af en lejlighed, og jeg er bestyrelsesmedlem i ejerforeningen.

Jeg har fået konstateret skimmelsvamp i mit soveværelse, hvilket er blevet besigtiget af SkimmelRens ApS. I den forbindelse fik jeg udarbejdet en rapport med relevante målinger, som jeg kan forelægge ejerforeningen.

Årsagen til skimmelsvampen blev konstateret til at være en lækage på en tagrende lige over min lejlighed. Vand løber derfor ned langs ydermuren, som har udefra har mørke plamager. Fugten er dermed trukket ind gennem murstensvæggen og ind i min lejlighed, hvilket har skabt skimmelsvamp i et område på en kvadratmeter.

Vores husforsikring dækker desværre ikke skimmelsvamp, fordi det er en overfladesvamp. Forsikringen dækker kun skimmelsvamp i tilfælde af et pludseligt opstået problem, såsom et sprunget vandrør.

Jeg er derfor interesseret i at høre, om det er i vores ejerforening, vi hæfter solidarisk for udbedringen af skimmelsvampen i min lejlighed?

Skimmelsvampen skyldes misligeholdelse af en fælles tagrende, og lækagen skal naturligvis også udbedres. Min logik siger mig, at vi i ejerforeningen hæfter for udbedringen af skimmelsvampen, da problemet skyldes fælles misligeholdes.

Det samme problem kan ligeså vel opstå i nogle af de andre lejligheder i fremtiden, og i sådanne tilfælde tænker jeg, at man normalvis laver en politik for udbedring af skimmelsvamp.

Vi har generalforsamling i ejerforeningen torsdag den 26. februar, og jeg håber derfor, at I muligvis kan besvare mit spørgsmål inden.

På forhånd mange tak!

Svar:

Kære spørger

Vi beklager det sene svar.

Jeg er enig i din vurdering.

Udbedringsomkostningerne vedrørende svampeskaden bør afholdes af ejerforeningen, efter som skaden er forårsaget som følge af, at ejerforeningen har tilsidesat sin pligt til at holde ejendommen forsvarligt vedlige.

Med venlig hilsen / Best regards

Henrik Palmkvist
Danske BOLIGadvokat, København


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse