Skimmelsvamp | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Skimmelsvamp

23.06.2016 16:08:05

 

Spørgsmål:

Vi er et par som bor i en andelslejlighed i en stue-etage. Vi har fået konstateret skimmel på gavlvæggen som er en massiv 1,5 murstensmur der ikke er isoleret før i en højde af 120 cm. Andelsforeningen mener at fordi vi er gået fra én til to beboere så er det vores egen skyld at skimmelen er opstået? Vi har to rapporter som beskriver: “Den primære årsag til skimmelvæksten vurderes, at skyldes periodisk kondensering på den nederste del af ydervæggen der udgør en konstruktionsbetinget kuldebro, kombineret med pe-riodisk forhøjet luftfugtighed, som til dels kan være beboerrelateret.” Kan de kræve at vi betaler for udbedringen?

Svar:

Kære spørger

Gener omkring skimmel er et spørgsmål, som jeg ofte stilles. Skyldes generne beboeradfærd eller ejendommens konstruktion. Ofte er der tale om en kombination.

Ud fra dine oplysninger er der ikke baggrund for boligforeningens synspunkt, og de foreliggende rapporter taler for, at der er tale om en fejl, hvis årsag det påhviler boligforeningen at udbedre.

Men I kan som beboere være med til at mindske problemet. I kan finde nærmere omtale af skimmel og hvordan man undgår det mange steder på internettet, se f.eks. https://www.bolius.dk/saadan-undgaar-du-skimmelsvamp-i-din-bolig-19393/

Med venlig hilsen

Anders Welding
Dansk BOLIGadvokat, Amager


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse