Skifte af folkeregisteradresse | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Skifte af folkeregisteradresse

24.06.2022 09:25:26

 

Spørgsmål:

Kære BOLIGadvokat

Jeg har et sommerhus på Rømø-Tønder kommune.

Jeg har de sidste seks år flyttet min folkeregisteradresse fra Aabenraa kommune til Rømø-Tønder kommune, fordi jeg bor i mit sommerhus fra den 15.03. og frem til den 30.10 uden problemer af nogen art – jeg beholder min læge i Aabenraa kommune.

Nu har Rømø-Tønder kommune nægtet mig skifte af folkeregisteradresse, da de ikke mener, at jeg skal flytte min primære adresse til sommerhuset.

De sidste seks år har der ingen problemer været, men nu pludselig.

Kan I oplyse mig, om jeg kan flytte min adresse eller ikke?

Rømø-Tønder kommune mener, at der kunne opstå social bedrageri, hvis min kone f.eks. er på kontanthjælp – det har de ikke undersøgt til bunds, da vi begge har et meget vellønnet job og ikke får nogen form for sociale ydelser.

Vi kan ikke begge flytte adresse, da vi bor til leje i en lejlighed i Aabenraa kommune.

Svar:

Kære Spørger

Udgangspunktet er, at du skal have din adresse registreret ved din helårsbolig. Du kan kun registrere adressen ved dit sommerhus, hvis sommerhuset benyttes i større grad end tilfældet er, og kun, hvis sommerhuset er godkendt til helårsbolig, eller du er pensionist.

Jeg antager, at du ikke er pensionist, og at sommerhuset ikke er godkendt til helårsbeboelse. Dermed skal du have din adresse registreret i lejligheden i Aabenraa.

Selv hvis du kunne registrere din adresse i sommerhuset, kunne der opstå problemer i forhold til din lejlighed, idet en beboelseslejlighed skal bebos, og idet udlejer har ret til at bringe lejeforholdet til ophør, hvis lejeren ikke bor i lejligheden. Hvis din adresse ikke er registreret i lejligheden, kan det give udlejer anledning til at tro, at du ikke bor der længere samt tage skridt til at bringe lejeforholdet til ophør.

Med venlig hilsen

Henrik Palmkvist

Dansk BOLIGadvokat, København Ø


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse