Skat af avance ved salg af lejlighed, som er er købt til erhvervsmæssig benyttelse og efterfølgende omdannet til beboelse. | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Skat af avance ved salg af lejlighed, som er er købt til erhvervsmæssig benyttelse og efterfølgende omdannet til beboelse.

22.03.2019 07:36:35

 

Spørgsmål:

Jeg købte min fars klinik for 2 år siden og fik tilladelser fra Københavns kommune til at omdanne fra erhverv til bolig. Nu er hele processen slut, og jeg bor i lejligheden, men jeg ønsker at sælge den. Vil jeg kunne komme til at betale skat af fortjenesten ved salg, da jeg jo har købt den som erhverv? Eller kommer den ind under salg af almindelig bolig, hvor fortjeneste jo er skattefri, da jeg har brugt boligen selv.

Svar:

Kære spørger,

For at opnå skattefritagelse er det alene et krav, at lejligheden har tjent som bolig for ejeren i en del af ejerperioden, hvilket jeg forstår er tilfældet i din situation. Det har ingen betydning, at lejligheden er købt til erhvervsmæssig benyttelse og efterfølgende omdannet til beboelse. Du vil derfor være fritaget for at betale skat af en eventuel avance ved salg af lejligheden.

Med venlig hilsen
Henrik Palmkvist
Danske Boligadvokater


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse