Skal jeg have byggetilladelse? | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Skal jeg have byggetilladelse?

21.08.2017 12:26:02

 

Spørgsmål:

Jeg bor i et muret hus fra 1966 hvor der er bygget en garage på 21 m2 sammen med huset. Jeg overvejer at sætte en vindues-parti og en terrassedær i garagen, i stedet for porten. Meningen er at rummet skal bruges til et hobbyrum til børnene.

Jeg vil isolere gulvet, men vægge og loft er isolerede, så dem vil jeg blot renovere.

Garagen ligger 1 m fra skel, men ingen vinduer mod skel, og på den anden side af hækken er der en cykelsti, inden naboens grund begynder.

Skal der søges byggetilladelse til dette? Det er med fladt tag, så tror ikke loftshøjden kan blive godkendt til beboelse. Derfor tænker jeg det må blive et såkaldt disponibelt rum – skal ikke bruges til at sove i.

Må man dette, eller skal der søges noget først?

Svar:

Kære spørger

Det vil være mest hensigtsmæssigt, om du tog en konkret kontakt til teknisk forvaltning, der vil kunne vejlede dig om projektets gennemførelse.

Der er både nogle tekniske forhold, der skal tage stilling til, men du skal også søge afklaret, om den bygning, du ender med at få efter ombygningen, medfører ændring i BBR-register og evt. ejd. skatteforhold, hvis dit ombygningsønske kræver en byggetilladelse.

Der kan endvidere være forhold vedr. brandtekniske forhold, så i det hele må jeg henvise dig til den lokale byggemyndighed.

Med venlig hilsen/Kind regards

Erik Turley, advokat (H)
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse