Selskab lejer sig ind og videreudlejer | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Selskab lejer sig ind og videreudlejer

04.11.2014 09:20:46

 

Spørgsmål:

Hej,

I ejendommen hvor jeg bor, bliver lejlighederne én for én udlejet til selskabet Q Home (Q Management), som er et selskab, der lejer sig ind i private ejendomme og videreudlejer til forsikringsselskaber o.l. Det skaber naturligvis en særdeles utilfredsstillende situation, da vi kommer til at bo dør om dør med anonyme beboere, der ingen interesse har i lokalområdet og som iøvrigt er væk indenfor en måned eller to. Udover det spekulerer jeg på, om den praksis overhovedet er lovligt?

For det første det at leje ud til erhverv er vel efter et andet sæt regler end at leje ud til os private? For det andet må der være et problem med huslejen. Vi betaler i omegnen af 11.500,- for en treværelses og det er klart, at Q Home bliver afkrævet det samme. De vil så sætte en væsenligt højere husleje, sikkert omkring 15.000,-. Men er det ikke også reguleret som alt andet?

Svar:

Kære spørger,

Der er intet ulovligt i den beskrevne praksis, men huslejereglerne er de samme for jer som for de andre lejere i form af forsikringsselskaber og lignende. Det betyder, at forsikringsselskaberne m.v. teoretisk kan kræve huslejen sat ned, hvis den er for høj. Det har de dog formentlig ingen interesse i, idet Q Home så ikke har nogen fordel ved at leje lejlighederne ud til forsikringsselskaberne m.v. og derfor vil fravælge disse en anden gang.

Med venlig hilsen,
Henrik Palmkvist
Dansk BOLIGadvokat, Frederiksberg


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse