Samlevende eller gift | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Samlevende eller gift

17.08.2018 08:59:02

 

Spørgsmål:

Min datter og hendes kæreste bor i nybygget hus. Det er kun kærestens navn, der står på skødet. Min datter hæfter for halvdelen af lånet til huset. Som situationen ser ud nu, ugifte som de er, så ejer min datter intet men hæfter for halvdelen af gælden, ikke?

Vil noget af dette ændre sig ved et giftemål, stadigvæk uden at min datters navn står på skødet?

Svar:

Kære spørger

Din datter kommer ikke automatisk til at opnå en ejerandel i huset ved, at de bliver gift. Så på den måde ændrer et giftemål intet, men det kan være en bedre situation for din datter, da der nemlig skal foretages en bodeling, hvis man som ægtefæller ophæver samlivet og dermed bliver skilt. Om det konkret vil skabe en bedre situation for din datter, afhænger dog af parrets økonomi. Det er ikke altid en fordel af blive gift. Hvis kæresten eksempelvis har en negativ nettoformue, vil det betyde, at din datter slet ikke vil få andel i en eventuel friværdi i tilfælde af, at ægteskabet ophører. Det kan også få den konsekvens, hvis din datter har en positiv nettoformue, at hun tilmed må give en del af sin formue til hendes ægtemand, hvis ægteskabet ophører, uden at få noget tilbage.

Det er uhensigtsmæssigt for din datter, at hun ikke er medejer af huset, når hun hæfter for gælden. Det kan være en idé for jer at søge rådgivning på baggrund af din datters konkrete situation for at afklare, hvilke tiltag der skal til for at stille din datter bedst muligt i det tilfælde, at parret skulle ophæve samlivet.

Med venlig hilsen / Best regards

Henrik Palmkvist
Danske Boligadvokater, København


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse