Salg uden rapporter? | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Salg uden rapporter?

08.01.2019 09:54:43

 

Spørgsmål:

Vi er ved at skrive under på salgskontrakt men uden en tilstandsrapport og elrapport, erhvervsdelen er større end 50% . Ejendommen er fra 1700 , meget nedslidt men vi er nødt til at sælge Nu.  Det er enten det eller konkurs. Er det klogt , hvad mener I? Kan vi komme slemt i knibe uden rapporterne?

Svar:

Kære spørger

Ved salg af ejendom, som er blandet bolig og erhverv, og hvor erhvervsdelen er større end 50%, gælder huseftersynsordningen ikke, idet Lov om forbrugerbeskyttelse alene finder anvendelse, når ejendommen hovedsageligt anvendes til beboelse for sælgeren eller hovedsagelig er bestemt til beboelse for køberen.

Så I skal ikke overveje, om der skal sælges med eller uden rapporterne, da ordningen ikke er mulig, hvor erhvervsdelen i ejendommen er større end boligdelen.

Hvorvidt og i hvilket omfang I kan blive mødt af krav fra køber kræver yderligere oplysninger om ejendommen, jeres viden om standen mv. Jeg vil anbefale jer at tage kontakt til en boligadvokat, såfremt I ønsker jeres situation yderligere belyst.

Med venlig hilsen

Erik Turley
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse