Salg af sommerhus | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Salg af sommerhus

13.12.2019 07:48:05

 

Spørgsmål:

Min søster og jeg har ca 10 år ejet et sommerhus sammen. Jeg ønsker nu at komme ud af sommerhuset, enten ved at det bliver solgt til 3. mand eller ved at min søster køber mig ud.

Min søster forhaler tingene, siger hun vil købe mig ud, men går ikke i banken og undersøger, om hun vil have økonomien til at købe mig ud. Jeg har nu set på et andet sommerhus, jeg gerne vil eje alene, men jeg skal naturligvis bruge pengene fra vores fælles sommerhus, for at kunne købe et nyt sommerhus.

Hvad kan jeg gøre?

Hvordan kan jeg fremtvinge en afklaring?

Kan jeg selv sætte det fælles sommerhus til salg?

Jeg havde til en start givet en frist på 3 måneder, hvor hun kunne tænke over det, den er nu gået, men hun melder stadig ikke klart ud med, hvad hun vil, og der sker ikke noget i sagen.

Jeg håber, I kan give nogle retningslinjer for, hvordan man håndterer en sådan sag og hvad min søster og jeg hver især har ret og pligt til.

Svar:

Kære Spørger

Du kan ikke egenhændigt sætte sommerhuset til salg. Det vil kræve samtykke fra samtlige ejere, hvilket du ikke har.

Din eneste mulighed for at få solgt sommerhuset er ved at anmode Fogedretten om at gennemføre en frivillig auktion, hvilket du kan gøre med 6 måneders varsel over for din søster. En frivillig auktion fungerer stort set efter samme regler som en tvangsauktion.

Dette er dog langt fra en optimal fremgangsmåde, idet du kan sætte forholdet til din søster overstyr. Samtidig er der risiko for, at huset ender med at blive solgt til en pris langt under den, som I kunne have opnået ved et traditionelt salg.

Med venlig hilsen / Best regards

Henrik Palmkvist
Dansk BOLIGadvokat, København


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse