Salg af sommerhus | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Salg af sommerhus

02.02.2021 09:39:10

 

Spørgsmål:

Hej

Mine forældre har et sommerhus på en grund under 900 m2., som de har haft til salg flere gange, og derfor er gået ned i pris.

De har lejet det lidt ud, men hovedsageligt brugt det selv.

Nu påstår de, at hvis de sælger det under vurderingen, vil de blive beskattet af tabet.

Det mener jeg ikke.

Svar:

Kære Spørger

Tak for dit spørgsmål.

Udgangspunktet er, at et salg af et fritidshus er skattefrit, hvis fritidshuset har været anvendt af ejerne selv. Det kan jeg se på dit spørgsmål, at de har.

Helt overordnet, så bliver man ikke beskattet af et tab på fast ejendom, når der alene er tale om privat ejet og anvendt fast ejendom (og dermed ikke erhverv).

Tabet skal dog ses ud fra den købesum, som man har betalt for fritidshuset, da man købte det. Så når du skriver at de sælger under vurderingen, så kunne det være interessant at vide, om det er mæglers vurdering eller den offentlige vurdering, samt om salgsprisen stadig er over den pris, som dine forældre gav i sin tid – for så er der reelt tale om en fortjeneste på ejendommen. Denne bliver de dog heller ikke beskattet af, når de hovedsageligt selv har benyttet fritidshuset.

Vær opmærksom på, at hvis de sælger under den offentlige vurdering til en nærtstående, så kan de, hvis prisen er meget lavere end den offentlige vurdering, risikere at blive beskattet, da SKAT kan anse det som en gave.

Med venlig hilsen

Rasmus Lindsten
Dansk BOLIGadvokat, Nykøbing Falster


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse