Salg af hus efter formidlingsaftalen er ophørt | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Salg af hus efter formidlingsaftalen er ophørt

10.09.2018 07:36:30

 

Spørgsmål:

Hej Danske boligadvokater.

Jeg har mit hus til salg og har haft det i knap 9 måneder. Formidlingsaftalen, der var en solgt eller gratis aftale, er udløbet (efter 6 måneder), og der er ikke lavet en ny. Ejendomsmægler har dog haft huset til salg siden udløb af aftalen, og nu ser det ud til blive solgt til 45.000 under udbudsprisen. Mit spørgsmål er så, om jeg er forpligtet til at betale salær og markedsføringsomkostninger, som fremgår af den nu udløbede formidlingsaftale.

Det skal siges, at salget er mæglers fortjeneste, men at der ikke er gjort brug af markedsføringspakker efter formidlingsaftalens udløb – huset har dog hele tiden ligget på ejendomsmæglers hjemmeside, samt på boligsiden.dk.

Svar:

Kære spørger

Det forholder sig sådan, at hvis du kort tid efter formidlingsaftalens ophør, sælger dit hus til en køber som ejendomsmægleren har fået kontakt til samt fremvist dit hus til, og som har modtaget salgsmateriale af ejendomsmægleren, vil ejendomsmægleren kunne komme med påstand om at salget alene er sket grundet hans salgsbestræbelser og indsats. Hvis det er tilfældet vil mægleren have krav på vederlag.

Med venlig hilsen/Kind regards

Erik Turley
Danske Boligadvokater, Hillerød


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse