Salg af forældrekøb | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Salg af forældrekøb

03.06.2024 17:08:13

 

Spørgsmål:

Hej Boligadvokater

For at hjælpe et af mine børn købte jeg for flere år siden en villa, som mit barn så har lejet af mig til markedsprisen. Overskuddet er opgjort og selvangivet korrekt.   Nu vil mit barn gerne købe villaen, og her kommer der et problem, som jeg gerne vil have hjælp til. Købspris 1.300.000 kr (10 år siden) Seneste offentlige vurdering 1.700.000 kr En af byens mæglere har vurderet salgspris til 1.200.000 – 1.300.000 kr   Jeg er godt klar over, at jeg skal beskattes efter de almindelige regler for salg af ejendom, som jeg ikke selv har beboet. Jeg er også bekendt med 20 % reglen (tidligere 15 %) ved familiehandler.   Jeg ønsker at sælge billigst muligt, men hvilken salgspris kan jeg overdrage til uden at få skattemæssige problemer ?

Svar:

Tak for dit spørgsmål.

Når du oplyser, at du har fået ejendommen vurderet, skal du vide, at det ikke er uden betydelig risiko at anvende værdiansættelsescirkulæret (+- 15 eller 20%), idet Skat derved har grundlag for at tilsidesætte prisen.

Det er imidlertid frivilligt om man vil anvende cirkulæret og i nærværende sag, hvor du oplysninger, at den offentlige vurdering er højere end mæglerens vurdering, synes der ikke at være grundlag for at anvende cirkulæret. Dog tror jeg, du har taget udgangspunkt i den (formentlige) foreløbige vurdering, hvilket ikke er den, der skal lægges til grund ved anvendelse af værdiansættelsescirkulæret pt.

Da du imidlertid har købt – for kun nogle år siden – og da du kender markedsprisen gennem mægler, bør du grundigt overveje, om du vil handle under hensyntagen til værdiansættelsescirkulæret fremfor at tage udgangspunkt i markedsprisen – altså det en ejendomsmægler vurderer, at du kan få for ejendommen.

Du anbefales for konkret rådgivning at tage kontakt til boligadvokat.

Med venlig hilsen
Cecilia Nakskov Veistrup
Advokat (L)

 


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse