Salg af ejerlejlighed til søn | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Salg af ejerlejlighed til søn

23.11.2018 09:47:49

 

Spørgsmål:

Hej, jeg ejer en 2 værelses ejerlejlighed sammen med min søn (50 % hver). Vi betalte 1,35 mio. i 2016.  Jeg er flyttet til Sverige i 2017 og vil nu sælge min del till min søn. Offentlig vurdering er 0,79 mio. Jeg vil gerne sælge min del till samme pris, som vi købte til i 2016 (han overtager mine lån), men bliver det et problem med skat? Der er ikke lavet nogen vurdering efter 2016, og det vil vi heller ikke lave nu. Bliver det automatisk familieoverdragelse, eller hvilke regler er gyldige?

Salg:

Hej,

Som jeg læser dit brev, søger du svar på, hvilken pris du kan sælge til. I forhold til skat er udgangspunktet at man må sælge til +-15% af den offentlige vurdering, medmindre der foreligger særlige omstændigheder.

Du skal derfor finde den offentlige vurdering på lejligheden og kan derefter fratrække 15 %. Herefter nås den købesum du kan sælge til, forudsat at du ikke f.eks. har klart kendskab til, at værdien er helt anderledes end markedsprisen, idet der i så fald bliver tale om særlige omstændigheder.

Hvis du fortsat har spørgsmål vil jeg anbefale dig at tage kontakt til en boligadvokat.

Med venlig hilsen
Erik Turley
Danske Boligadvokater, Hillerød


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse