Sælgers retsstilling ved ulovligt afløb | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Sælgers retsstilling ved ulovligt afløb

13.09.2022 12:30:11

 

Spørgsmål:

Kære BOLIGadvokat

Jeg solgte min andelslejlighed i Vanløse i 2019.

Jeg er netop blevet kontaktet af køberen som fortæller mig, at andelslejligheden har fået konstateret ulovligt afløb i badeværelset.

Jeg fik ikke selv lavet et VVS tjek da jeg solgte lejligheden, men da jeg købte lejligheden i 2016 havde sælger fået lavet et VVS-tjek som ingen anmærkninger havde udover manglende vådrumsmembran under de fliser som var lagt ovenpå terrazzogulvet.

Jeg fik derfor lagt vådrumsmembran og nye fliser (uden at pille ved afløbet) for at ordne de ting der var noteret i VVS rapporten ved min overtagelse.

Nu bliver jeg så mødt af et krav om at fikse det ulovlige afløb, men kan det være rigtigt, at det er mig den hænger på?

Jeg har prøvet at søge på internettet, men der stikker svarene i alle mulige retninger, så nu håber jeg, at I kan hjælpe mig videre.

Svar:

Kære Spørger

Ja. Du hænger på den, men du vil have mulighed for at rette kravet videre mod din sælger.

Først og fremmest skal I selvfølgelig være sikre på, at afløbet er ulovligt. Det er en betingelse for, at køberen har et krav mod dig. Der vil i givet fald være tale om en skjult mangel.

En sådan mangel kan du også påberåbte dig over for din sælger, også selv om det er mange år siden, du købte. Så, hvad du end måtte komme til at betale til køberen eller deromkring, kan du kræve, at din sælger betaler til dig.

Fordi manglen er skjult, og du ikke havde viden herom eller burde vide noget herom, er dit krav mod din sælger ikke forældet. Et sådan krav består altid mindst 10 år. Det er dog vigtigt, at du snarest muligt involverer din sælger i sagen.

Det er også vigtigt, at du sikrer dig bevis for, at afløbet faktisk er ulovligt, hvis din sælger ikke vil betale, og du må ikke acceptere et krav fra din køber, før at din sælger har accepteret, eller du har sikret dig bevis.

I modsat fald risikerer du, at din sælger kan undslippe betaling ved at påstå, at der ikke er bevis for manglen. Bevis sikres normalt vis ved et syn og skøn.

Med venlig hilsen

Henrik Palmkvist

Dansk BOLIGadvokat, København Ø


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse