Sælger løber fra aftalen | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Sælger løber fra aftalen

21.12.2015 13:55:47

 

Spørgsmål:

Vi er et ungt par på henholdsvis 20 og 26 år der den sidste månedstid har været godt i gang med at købe andelslejlighed (eller det troede vi). Sælger valgte at uføre handlen uden autoriseret mægler og påpegede derfor at ærlighed var meget vigtigt for ham. Vi laver derfor en fast aftale om den kontante pris og dato for overtagelse af lejligheden. Dette forgår primært mundtligt men vi har dog også alle detaljer om pris, dato og reperationer på skrift. Sælger ønskede at få slebet gulvet og tjekket el-installationerne inden vi endeligt skrev under på købsaftalen. Vi modtager efterfølgende dokumenter som vi udfylder og løbende billeder af de reperationer der foretages i lejligheden. Mandag d. 14 ringer han så for at annullere salget, da han gerne vil koncentrere sig om julen og have revurderet lejlighedens værdi i det nye år. Vi står nu uden mulighed for at blive det hvor vi bor nu.

Vi har læst os frem til at en mundtlig aftale er præcis lige så bindende som en skriftlig (såfremt dette kan dokumenteres, hvilket det i vores tilfælde kan)

Vi vil derfor meget gerne have vurderet vores muligheder og et evt tilbud på dette.

Svar:

Kære spørger

Kravene til om en konkret aftale er etableret afhænger  af, hvad aftalen går  ud på.

I jeres situation – hvor det, der overdrages, er økonomisk betydeligt –  må man sige, at en skriftlig aftale må kræves for at fastslå, at en aftale reelt er indgået.

Det kan i hvert fald konstateres, at sælger ikke mener, at der er aftalt noget endeligt – og de mange drøftelser og kontakter undervejs i forløbet kunne forklares med, at der var intentioner om at der skulle laves en aftale, men at man hidtil ikke er kommet helt til “målstregen”, uanset hvad dette så må skyldes.

I bør i jeres egen interesse søge råd hos egen rådgiver, for at sikre , at en endelig aftale kan komme på plads, når sælger finder ud af hvilke vilkår sælger vil sælge på baggrund af – eller se jer om efter en anden mulighed.

En boligadvokat vil kunne kontaktes for aftale af rammerne for rådgivningen og omkostningerne herfor og en sådan indledende kontakt vil være omfattet af et gratis formøde, som Danske BOLIG advokater tilbyder.

Med venlig hilsen/Kind regards

Erik Turley, advokat (H)
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød
 


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse