Sælg boligen selv med hjælp fra BOLIGadvokat | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Sælg boligen selv med hjælp fra BOLIGadvokat

15.12.2014 11:24:19

 

Du kan nemt spare flere tusinde kroner, hvis du selv sælger dit hus i stedet for at lade ejendomsmægleren gøre det. Danske BOLIGadvokater hjælper boligsælgerne trygt igennem boligsalget.
Når man selv ønsker at sætte sin bolig til salg, er der mange overvejelser, man skal gøre sig, blandt andet om, hvordan boligen skal sælges. Der er nemlig mange muligheder i dag: totalsalg, medsalg eller selvsalg. Så hvad skal man vælge?

Valget afhænger af mange forhold, men ikke mindst af, i hvilket omfang man selv vil yde en praktisk indsats i forbindelse med salget. Du kan også vælge at lade en BOLIGadvokat hjælpe dig med din bolighandel, uanset om du vil sælge selv, have hjælp til noget af arbejdet eller få BOLIGadvokaten til at gøre det hele for dig.

”En passende salgspris er afgørende for et godt og hurtigt salg. Hos Danske BOLIGadvokater rådgiver vi om, til hvilken pris en bolig realistisk kan sælges på baggrund af lokalkendskab, viden om tidligere ejendomshandler, særlige vurderingsværktøjer og de foreliggende oplysninger om den konkrete ejendoms størrelse, vedligeholdelsestilstand mv.”, fortæller Jan Schøtt-Petersen, formand for Danske BOLIGadvokater.

Styr på de juridiske dokumenter
De fleste vil kunne fremvise boligen og stå for markedsføringen. Blot er det vigtigt, at du sikrer, at tekst og billeder fremstår ordentligt og indbydende.
”Hvis du selv viser boligen frem, har du hånd i hanke med, hvornår der kommer nogen, og du kan planlægge det, så du kan nå at rydde op og gøre rent inden fremvisningen. Det kan være svært at styre, hvis ejendomsmægleren har nøglen”, forklarer Jan Schøtt-Petersen.

På BOLIGhandel.dk bliver boligsælgere trygt og intuitivt ledt gennem salgsprocessen. Til gengæld kræver det juridisk ekspertise at udforme et dokument som købsaftalen, som er det helt centrale dokument i en bolighandel. Købsaftalen indeholder alle handlens vilkår og fastlægger dermed det ansvar, du som sælger pådrager dig i forbindelse med salget.

Derudover kan BOLIGadvokaten sikre, at der er styr på dokumenter såsom salgsopstilling, forhandling med køber, vejledning om tilstandsrapport, energimærke og energiplan, ejerskifteforsikring, m.m.

Start med gratis formøde
Hvis du overvejer at sælge selv, så start med et gratis formøde hos en BOLIGadvokat i nærheden. Du kan her få en rigtig god fornemmelse af arbejdsdelingen mellem dig og BOLIGadvokaten, og du kan samtidig få et helt konkret og uforpligtende tilbud på, hvad BOLIGadvokatens bistand vil koste.

Formand for Danske BOLIGadvokater, advokat Jan Schøtt-Petersen. Mobil: 3060 3311

Danske BOLIGadvokater er en sammenslutning af advokater med speciale i boligrådgivning. De har som de eneste fået branchens blå stempel som BOLIGadvokater, fordi de udelukkende arbejder efter de etiske regler for køb og salg af fast ejendom, der er aftalt mellem Advokatsamfundet og Forbrugerrådet. Det betyder bl.a., at en dansk BOLIGadvokat yder uafhængig rådgivning og ikke må repræsentere sælger og køber i samme handel. Og det betyder også, at Danske BOLIGadvokater ikke har alliancer med andre aktører i branchen som fx banker, realkreditinstitutter, forsikringsselskaber m.v. Alle medlemmerne af Danske BOLIGadvokater har et certifikat i bolighandel. Foreningen blev stiftet i år 2000 og har i dag godt 150 medlemmer fordelt over hele landet. Du kan læse mere på www.danskeboligadvokater.dk, ogwww.facebook.com/danskeboligadvokater og www.youtube.com/danskeboligadvokater.


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse