Renovation forringer lejlighedens værdi | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Renovation forringer lejlighedens værdi

30.06.2023 09:25:38

 

Spørgsmål

Kære BOLIGadvokat.

I vores forening er vi i gang med at renovere kloak, vandrør og varmeanlæg. Efter planen forventes det, at vi vil være 6 uger uden forsyninger i oktober, hvilket betyder, at det bliver næsten umuligt at være hjemme. Det er fint. De startede for ca. 2 måneder siden, og de er allerede forsinket, og de ønsker at ændre planen. Hvilket jeg ikke synes er ok uden samråd med os, især at det er anderledes end den godkendte plan. Det er en del af problemet. Den anden er, at baseret på det billede, folk indsendte, er det arbejde, de afsluttede, helt forfærdeligt. Rørene er langt fra væggen, har og albue kommer omkring 30 cm væk fra væggen og de er ligeglade med om de blokerer noget på vejen, f.eks. stikkontakter. Det er ikke æstetisk, det vil påvirke lejlighedernes værdi og vil reducere den plads, jeg kan bruge i lejligheden. Jeg er bekymret for, at det ser grimt ud og som lav kvalitet, at det vil påvirke vores dagligdag i lejligheden og dens værdi. Rørføringen i lejligheden i øjeblikket, på trods af at den er 100 år gammel, er udført for at påvirke mindst muligt. Og de er fine. Jeg søger derfor råd om mine rettigheder med hensyn til kvaliteten af det udførte arbejde, og om jeg kan påvirke det, min ret i forhold til klager og deres indflydelse på det arbejde, der skal udføres, og om hvordan jeg kan sikre mig, at det udførte arbejde i vores lejlighed vil påvirke lejligheden mindst muligt. Da jeg er bekymret for det udførte arbejde, betaler jeg gerne for yderligere assistance, hvis det vil sikre kvaliteten og påvirke lejligheden mindst muligt. Jeg forstår også, hvis du ikke kan hjælpe eller henvise mig til at få hjælp. På forhånd tak!

 

Svar

Kære spørger

 

Arbejder i din lejlighed har du naturligvis ret til at kommentere på og stille krav til. Du har således ret til at påtale kvaliteten af det udførte arbejde,
kræve at arbejderne udføres håndværksmæssigt korrekt, og/eller at arbejdet  ikke må være udført på en måde, som kan få betydning for værdien af lejligheden.

Da det er min opfattelse, at det er nødvendigt med konkret indsigt i de omtalte arbejder i forhold til at kunne vejlede og rådgive dig i situationen, anbefaler jeg, at du tager kontakt til en boligadvokat, der kan bistå dig.

Du kan på danske boligadvokaters hjemmeside finde en boligadvokat nær dig.

Med venlig hilsen/Kind regards

Cecilia Nakskov Veistrup
Advokat (L)


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse