Regler for adgang til loftsrum | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Regler for adgang til loftsrum

07.08.2014 09:29:06

 

Spørgsmål:

Hej,

Vi skal have renoveret vores tag og ønsker i den forbindelse også at renovere loftrummet. Der vil vi have et areal over 10 m2, med en min. lofthøjde over 1,5m.
Vi ønsker ikke at få godkendt det nye areal som beboelse, da opfyldelse af relaterede krav vil være besværligt og begrænse den tilgængelige plads. Der skal blot være masser af skabs- og opbevaringsplads i loftsrummet.

Vi ønsker dog at have pæn og rimelig let adgang til loftrummet, via hemsetrappeløsning i mindre lokale med hele lokalets loft åbnet op imod det større loftsrum. Løsningen vil altså ligne en stor hems, selvom loftsrummet ikke skal bruges til ophold.

Spørgsmålet er nu, om der er regler for adgangen til loftsrum?
Kan kommunen fx. kræve, at adgang til et sådan loftsrum sker gennem en lem via en alm. hemsestige?

På forhånd tak!

Svar:

Kære spørger,

Det kan jeg desværre ikke hjælpe dig med besvarelsen af, da det kræver en detaljeret information om de bygningsmæssige forhold/sammenhængen med de omkring værende bygningsdele med mere.

En henvendelse til kommunen for at få en "forhåndsgodkendelse" af det du påtænker – eller en konkret direkte kontakt til den håndværker, der evt. skal hjælpe med installationen/ombygningen vil være mere brugbar for dig.

Med venlig hilsen,
Erik Turley
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse