Registrering i BBR | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Registrering i BBR

23.03.2018 09:20:57

 

Spørgsmål:

Har lige solgt hus, som jeg har haft i knapt tre år.
Den tidligere ejer har renoveret huset meget og bl.a. sat en karnap på ca 3 kvm på huset. Den er ikke registreret i BBR. Den skal der nu søges byggetilladelse til. I den forbindelse har kommunen opdaget at der er to udhuse som der heller ikke er søgt byggetilladelse til. Det skal gøres nu. Alt er lavet af tidligere ejer omkring 2005. Det ser ud til, at der kan være problemer med at få de to udhuse godkendt, da de ligger for tæt på skel. Så hvad nu?
Kan køber kræve dispensation hvis de skal fjernes? Hvem “hænger” på den? Tidligere ejer, min advokat der gennemså mit køb i 2015, eller ejendomsmægler, der har solgt huset, eller er det bare mig? Jeg har intet lavet på grunden i de tre år jeg har boet her.

Svar:

Kære spørger

Som aktuel ejer må man gøre,  hvad der er muligt for at opnå en dispensation fra kommunen- evt. i samarbejde med naboen.

I købsaftaler står i øvrigt  meget ofte bemærkninger til BBR registrets indhold og hvem der kan have et ansvar, hvis registret ikke indeholder de korrekte data.

Du må på baggrund heraf se,  hvem  du skal drøfte situationen med, men jeg ville foreslå at du  tog kontakt til din egen rådgiver for at aftale sagens videre fremme nærmere.

Med venlig hilsen/Kind regards

Erik Turley
Danske Boligadvokater, Hillerød


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse